Na de kraakdemonstratie: Postelstraat weer rustig

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2003 In het begin van de middag [woensdag 10 september 2003] zijn de barricades, o. a. meubelplaat, plavuizen en huisraad, opgeruimd. De doorgang is weer vrij, alleen wat afzettingshekken herinneren aan de actie die vanmorgen om 5 uur begon en bedoeld was aandacht te trekken voor de belabberde woonsituatie van veel jongeren in de stad.
Na een gesprek tussen de krakers en eigenaresse 'de kinderen De Koning' is de verwachting dat, zodra eigenaresse aankondigt met een verbouwing te beginnen, de krakers zullen opstappen. Op de achtergrond speelt nog, dat de krakers niet bekend waren met een gerechtelijke uitspraak tot uitruiming.

Eenzijdige oorlog Postelstraat dd. 10 september 2003.
Woensdagmorgen 10 september 2003 -al om circa 5 uur-  brak er oorlog uit in de Postelstraat. Krakers van de panden boven de voormalige bakkerij de Koning gooiden alle huisraad en meubilair op straat en blokkeerden met hout en plavuizen zowel de hoofdweg als de trottoirs.

De situatie vanmorgen vroeg rond Postelstraat 23 , de straat die door de politie werd afgesloten

foto 's © paul kriele [rechtsboven] en mark wagenbuur, 10 september 2003.

De oproer bracht nogal wat commotie met zich mee bij omwonenden. De politie verscheen ter plaatse en houdt met twee surveillanceploegen de zaak in de gaten. Het verkeer wordt omgeleid. 
Officier van dienst Bouwhuis - ook aanwezig -  kan de aanleiding niet verklaren. ‘Wij tasten erover in het duister. Op dit moment wordt op het bureau overlegd . Voorlopig zijn we stand by , meer kunnen we niet doen,’ aldus Bouwhuis. In een recent vertrek van de oude ploeg en de komst van nieuwe krakers ziet Bouwhuis geen aanleiding. De percelen zijn de panden die achter Vughterstraat 29 liggen en als bakkerij dienden.