Kraakronde ook in Postelstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-09-2004 De Bossche krakers maken een ronde. Na een actie in de Keizerstraat [zondagnacht 26 september 2004] is nu het pand van Van Amelsfoort, dat in renovatie is, gekraakt. Het gaat om de voormalige bakkerij De Koning op Postelstraat 23. Daar is aannemersbedrijf Hoogheuvel bezig met een verbouwing tot appartementen. Jaren was boven die ingang de bovenetage door jongeren bewoond. Toen eigenaresse aankondigde te gaan verbouwen vertrok de groep krakers uit de Postelstraat. 
De kraakgroep is naarstig op zoek naar woonruimte nadat zij gisterenavond – ‘min of meer na overleg’ - vertrokken uit het Hof van Zevenbergen [Bouwconsulting]. 

Postelstraat
Dinsdagavond rond 23.00 uur was de actie in de Postelstraat. ‘De etage boven de ingang stond al een jaar leeg,’ aldus een van de krakers. Bovendien is er nog steeds geen bouwvergunning afgeven. Aannemersbedrijf Hoogheuvel is alleen op de begane grond bezig’.

In januari 2004 werd de aankoop van de panden nrs. 25 door R. van Amelsfoort bekrachtigd.Later zou hij ook de aanpalende percelen verwerven.
Na ruim een jaar nam de jeugdige groep Bosschenaren wederom intrek op de bovenetage [nr. 25] .

foto's © paul kriele, 10 september 2003 [r] en 29 september 2004 [l].
Zo was de situatie op 10 september 2003 toen de krakers de inboedel van hun etage op straat gooiden.