Antiek de Raad en Galerie Posset in Postelstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2005 Komend voorjaar 2006 schuiven Antiquiteiten Jan de Raad uit de Postelstraat 28 en 30 naar Postelstraat 64. Dat is het pand van Wybe Klep en Hannelies de Nijs. Het voordeel is, aldus Jan de Raad, dat er daar meer traffic is, de zaak dichter bij branchegenoten komt te zitten. Doorslaggevend voor de aankoop was de grootte van het pand waaraan ook een tuin is verbonden. Eerst stond het pand te huur, maar ik wilde dat pand, dat bekend staat als ’Het Klein Spookhuis’, alleen kopen, zowel voor bewoning als zakelijk. In die te combineren antiquariaat en interieurwinkel komen onze beider collecties, te weten meubels van Colette en antiek van Jan, ruimschoots tot hun recht .


 
-Links boven: Postelstraat 64 dat als bestemming Antiqiteiten de Raad krijgt.
-Boven: Op Postelstraat nummer 68 zit nu nog Galerie en atelier Pierre. Daar vestigt zich Ralph Posset met zijn Galerie.
-Links: Ter hoogte van het blauwe verkeersbord gaat de straat over van Postelstraat naar Kruisstraat.


foto © paul kriele, 27 oktober 2005.
 

Ook Ralph Posset uit de Stoofstraat verhuist met zijn galerie naar Postelstraat 68. Dat pand van Henk Nouwens stond te huur. Voor de impressionistische schilder, kunsthandelaar en galeriehouder Pierre van Dijk [*1950] neemt zijn werk in de galeries in Frankrijk en het atelier aan de Veemarkt zo toe, dat hij de ‘winkel’ in de Postelstraat moest loslaten.
De creatieve duizendpoot Posset, die de Postelstraat, na de Peperstraat, de tweede straat van Den Bosch noemt, voorspelt voor de opening in februari 2006 weer een spectaculaire happening met bekende schrijvers en schilders. In zijn nieuwe atelier wil de kunstenaar, journalist en binnenkort ook politicus Posset, nog meer topstukken opnemen. 

Een beeld van de gehele gevelrij van het einde van de Postelstraat die op nummer 68 [rechts van het blauwe verkeersbordje] overgaat in de Kruisstraat.[rechts] .