Van Lanschot introduceert kunstprijs voor hedendaagse kunst

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2015 | Gewijzigd op: 13-04-2015
Van Lanschot komt dit voorjaar met een nieuwe Nederlandse kunstprijs*, die zal worden uitgereikt aan een hedendaagse kunstenaar die in zijn of haar werk het beste de huidige tijdgeest weet vast te leggen. Deze prijs geeft de winnende kunstenaar een uniek podium in de Nederlandse kunstmarkt. Onderdeel van de prijs is een expositie tijdens PAN Amsterdam in de stand van Van Lanschot.

Kandidaatstelling en jurering
Kandidaten dienen een band te hebben met Nederland en kunnen hun voordracht tot 1 augustus 2015 insturen via vanlanschot.nl/kunstprijs. Uit alle inschrijvingen worden door de selectiecommissie 10 werken geselecteerd die het beste aan de voorwaarden voldoen. Hierna stemt het Nederlandse publiek. Op 15 mei 2015 wordt de jury bekend gemaakt. , waarna een professionele jury de winnaar kiest.

*Waarom een nieuwe kunstprijs?
We moeten zuinig zijn op onze kunst en onze culturele historie. zeker nu informatie digitaal en dus 'ontastbaar is'. Daarom besteedt Van Lanschot aan aan de vraag welke hedendaagse kunst onze tijdgeest het beste weerspiegelt.

Karl Guha, bestuursvoorzitter: "Van Lanschot en kunst horen bij elkaar. Als wealth manager is het essentieel om de betekenis van welvaart en welzijn voor klanten te begrijpen. Daarbij gaat het om veel meer dan alleen financiële waarde. Kunst is een belangrijke brandstof voor ons leven in emotionele en intellectuele zin. Het verrijkt ons leven, en maakt het mogelijk om ons emotioneel en intellectueel DNA over te dragen aan de volgende generatie."