Van Lanschots jaarcijfers over 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2021 | Gewijzigd op: 27-02-2021
Bestuursvoorzitter Karl Guha van Van Lanschot Kempen heeft donderdag 24 februari 2021 in Amsterdam de  jaarcijfers over  2020 gepresenteerd.
Karl Guha: 'Covid-19 heeft het afgelopen jaar voor een groot deel ons leven bepaald. Op allerlei manieren zijn we gedwongen om de kwetsbaarheid en realiteit van het leven onder ogen te zien.
Gezien de huidige omstandigheden was het voor onze organisatie financieel een redelijk goed jaar, ondanks de marktontwrichting en de beperkingen waarmee we door de pandemie te maken kregen. Door onze investeringen in technologie in de afgelopen jaren (vooral in het omni-channel-servicemodel en andere vormen van digitalisering) konden we onze klanten goed bedienen en er voor hen zijn in deze moeilijke tijden. We kunnen onderscheidend zijn door ons puur te richten op onze klanten en in te spelen op hun behoeften. Daar worden we dan ook om gewaardeerd door onze klanten, zoals bleek uit de groei van het beheerd vermogen. We zijn onze klanten zeer erkentelijk voor het vertrouwen dat ze ons hiermee geven.
.....
Dat we ons als onderneming zo goed staande weten te houden in deze uitdagende periode, is een bewijs van de kracht van ons bedrijfsmodel en van onze mensen. Als managementteam hebben we (samen en afzonderlijk) alles gedaan om er te zijn voor onze collega’s en hen bij te staan bij de uitdagingen waarvoor Covid-19 hen heeft gesteld. Ik moet zeggen dat ik enorm trots ben op wie we zijn als onderneming en op mijn collega’s. Ik vind het belangrijk om twee prestaties in het bijzonder in de schijnwerpers te zetten; de transitie van de IT-infrastructuur in België naar ons gezamenlijke platform en de afronding van de overname van Hof Hoorneman Bankiers. In beide gevallen een enorme inspanning die we tot een goed einde hebben gebracht.
Wat het jaar 2021 gaat brengen, weten we niet. Ik kan onze klanten wel verzekeren dat we er voor hen zijn, ongeacht de omstandigheden. Namens onze organisatie en mijn collega’s zeg ik tegen onze klanten: wij staan voor u klaar en u kunt op ons rekenen. En: dank u we
l.’

Jaarcijfers 2020
• Nettowinst van € 49,8 miljoen in 2020; nettowinst in de tweede helft van het jaar € 40,4 miljoen • Record netto-instroom in AuM binnen Private Banking van € 1,4 miljard • Client assets stijgen met 13% naar € 115,0 miljard en AuM nemen toe met 13% naar € 99,0 miljard, dankzij netto-instroom van € 6,9 miljard • Kosten dalen met € 12,3 miljoen naar € 371,8 miljoen door goede ko
stenbeheersing • Zeer beperkte toevoeging aan de kredietvoorziening van € 1,9 miljoen • Kapitaalratio stijgt naar 24,3% • Dividendvoorstel van € 0,70 per aandeel (2019: € 1,45 per aandeel)

Terug naar boven