Karl Guha stopt als voorzitter Raad van Bestuur Van Lanschot

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2021 | Gewijzigd op: 11-01-2021
Karl Guha stopt met functie voorzitter Raad van Bestuur
Einbd van dit jaar zal Karl Guha stoppen met zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen en als  Executive Board van Van Lanschot Kempen .
Guha acht het na acht jaar tijd  voor een nieuwe generatie.'Onze transformatie  naar een goed gekapitaliseerde wealth manager met een duidellijk purpose en een visie op de toekomst is bijna compleet. We zijn nu een leidende, volledig geintegreerde wealth manager met een sterke kapitaalbasis.'

Beriocht van 28 juni 2021 Karl Guha voorzitter Raad van Bestuur
De Raad van Commissarissen van Van Lanschot NV heeft het voornemen om Karl Guha (48) te benoemen tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot. De Nederlandse Bank moet die benoeming nog goedkeuren.
Karl Guha is momenteel lid van de Raad van Bestuur van de UniCredit Group.
In die functie volgt Guha Floris Deckers op.
 
Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Van Lanschot de 48-jarige Karl Guha.

Profiel - Karl Guha
Karl Guha begon zijn bankcarrière in 1989. Na afronding van de studie Economics & Finance aan Boston University trad hij in dienst bij ABN AMRO als management trainee. Gedurende de daaropvolgende periode van circa 18 jaar, vervulde hij bij ABN AMRO verschillende functies in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nederland. Tijdens deze periode heeft hij gewerkt in Structured Finance, Treasury, Capital Management, Investor Relations, Risk Management en Asset & Liability Management. Zijn laatste functie bij ABN AMRO was Group Treasurer.

In 2009 maakte Karl Guha de overstap naar UniCredit Banking Group, waar hij lid van de Raad van Bestuur en Chief Risk Officer werd. Als lid van de Raad van Bestuur is hij bij UniCredit verantwoordelijk voor het risicomanagement van alle commerciële, retail, private banking, asset management, treasury en investment banking activiteiten. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van onder andere HVB, Bank Austria en de ZAO Bank in Rusland. Door zijn achtergrond en ervaring heeft hij een brede en grondige kennis van alle disciplines binnen het bankbedrijf.