Van Lanschot plaatst obligatielening van € 500 miljoen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2012 De 'Bossche' bank Van Lanschot heeft op 8 oktober 2012 een senior ongedekte obligatielening van € 500 miljoen geplaatst. Dat leidde tot zeer grote belangstelling van institutionele beleggers, zegt een persbericht van de bank van hedenmorgen.

De obligaties hebben een looptijd van vier jaar (vervaldatum van 17 oktober 2016), zijn 225 basispunten boven de 4-jaars midswaprente geprijsd en hebben een coupon van 2,875%. De transactie is onderdeel van de algemene fundingactiviteiten van Van Lanschot.
De transactie leidt tot een verdere versterking van het evenwichtige fundingprofiel van de bank. De obligaties werden geplaatst bij een diverse groep Europese institutionele investeerders uit o.a. Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. De fundingratio van Van Lanschot is met ruim 85% per 30 juni 2012 onverminderd sterk.

Constant Korthout, CFO/CRO van Van Lanschot: "Door de enorme belangstelling van institutionele beleggers was het boek, met in totaal circa € 1,5 miljard aan orders, ruim overtekend. Zowel de aard van de succesvol geplaatste obligatie als de lange looptijd ervan onderstrepen de kracht van Van Lanschot."
De obligaties worden genoteerd aan Euronext Amsterdam. De leveringsdatum van de obligaties is 17 oktober 2012.