Van Lanschot toont winstherstel in 2013

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-03-2014 | Gewijzigd op: 11-03-2014
Uit de door bestuuuursvoorzitter Karl Guha vandaag te presenteren jaarcijfers 2013 blijkt dat Van Lanschot over vorig jaar een winstherstel toont*. Guha: 'Alle kernactiviteiten van ons bedrijf - Private Banking, Asset Management en Merchant Banking - hebben aan dit winstherstel bijgedragen.
Zo zijn de provisie-inkomsten in 2013 de belangrijkste inkomstenbron geworden. Daarnaast is de bank erin geslaagd haar kostenbasis aanzienlijk verder te verlagen. De totale client assets [beleggingen en spaargelden van klanten]  zijn toegenomen, deels door de stijgende aandelenbeurzen in 2013, maar ook door de instroom van bermogensbeheermandaten.
De bank heeft een overzichtelijke kredietportefeuille en heeft ruime kapitaalbuffers om potentiële kredietrisico's op te vangen,' aldus Guha.
Bestuursvoorzitter Carl Guha is optimistisch gestemd.
 

Vervolg Guha: 'De sterke balans komt tot uitdrukking in een uitstekende leverageratio en een aanzienlijke verbetering van de liquiditeitspositie. De behaalde resultaten en de solide kapitaalpositie aan het einde van het jaar geven ons aanleiding om, voor het eerst sinds 2011, weer een dividendvoorstel aan onze aandeelhouders voor te leggen,' sprak Guha tot slot.

Specifieke details
• Nettowinst over 2013 € 33,5 miljoen
• Kosten dalen met 6%
• Balans versterkt: Core Tier I-ratio stijgt van 11,0% naar 13,1%; leverageratio onder Basel III-regels 5,1%
• Client assets per saldo gegroeid naar € 53,5 miljard
• Uitvoering strategie op koers; bevestiging van langetermijndoelen
• Voorgesteld dividend: € 0,20 per aandeel 


Additionele informatie is beschikbaar op www.vanlanschot.nl/overvanlanschot.