De Marggraffs nog eens in beeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-05-2011 | Gewijzigd op: 12-02-2019
Het maandblad Quote besteedt mei 2011  aandacht aan de familie Marggraff. De redactie legt zich toe op de geheimzinnigheid rond de oorzaak van de brand van 7 december 2903 in het kapitale landhuis, waarbij, om welke duistere reden ook, 550 zgn 'oude meesters' in vlammen opgingen en Ewald, ondanks twee aanmaningen,  er niet toe overging om zijn inboedelverzekering te verlengen.
Ewald bleek slechts vijf meter achter de voordeur te liggen, maar de automonteur mocht van de brandweer -om veiligheidsredenen? -niet naar binnen.
 
Hoofdpersoon Ewald Marggraff in een familiedrama.

Ook vraagt Quote zich af  Wat er met de schilderijen uit de kelder is gebeurd?Daar heeft de brand minder gewoed maar er bevond zich daar geen enkel doek meer.
en 'Waar is de rest van het kapitaal gebleven?'  Dat vraagt zich ook de toenmalige huisvriend Boudewijn Reijenga af . Reijenga suggereert dat er zich in het buitenland tegoeden [cash en aandelen] zouden bevinden. De kluis in huis bleek nagenoeg leeg te zijn. 
 
Indruk van het rijke interieur en de omvangrijke boekencollectie. Wat overlbeef van Zionsburg na december 2003. 
 foto © paul kriele, 20 april 2006.


De stichting Marggraff, waarin onder meer Ewalds twee zussen Tedje Aghina-Marggraff en Corrie Lewe Van Aduard-Marggraff zitting hebben, beheert de omvangrijke erfenis. Ze worden bijgestaan door Donald van Kollem, bankier bij Van Lanschot en mr. Huib van Olden is de juridisch adviseur.
 
Jeugdportret van vóór 1940.
Louise †, Wally, Tedje, Ewald † en Corrie.
 

Herbouw Zionsburg
Diezelfde stichting staat op het punt met de gemeente een overeenkomst te sluiten waarbij Zionsburg wordt herbouwd/ gerestaureerd en waarbij de stichting het enkele bouwkavels mag bebouwen met enkele woonhuizen en appartementen. Een dergelijke overeenkomst had niet anders kunnen gebeuren dan onder het bewind van Roderick van  Mortel, als burgemeester van Vught.

Terug naar boven