TheateradParade:Kerstproevery voor minderbedeelden

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2008 | Gewijzigd op: 19-12-2008
Donderdagmiddag en namiddag 18 december 2008 werd in TheateradParade de jaarlijkse kerstproeverij gehouden voor de minderbeedeelden. Buiten was het winters miezerig, maar binnen genoten circa 750 Bosschenaren van een kerstshow en een winterse maaltijd.

Historie
Op initiatief van burgemeester Rombouts, die de ondernemers van de jaarlijkse, voormalige Proeverij op de Parade, tegenwoordig Bourgondisch 's-Hertogenbosch, aansprak op hun ondernemerschap, wordt er jaarlijks ook een speciale kerstproeverij voor Bossche inwoners die moeizaam kunnen rondkomen, gehouden. Rombouts had een paar jaar geleden de ondernemers uitgedaagd om een gelijksoortige proeverij voor die minderbedeelden te organiseren.

Mmv de gemeente, Vincentius, kerkelijke organisaties en tal van ondernemers [middenstanders en bedrijven] en vele vrijwilligers is deze jaarlijkse Kerstproeverij in TheateradParade inmiddels een traditie geworden.

Boven:  wethouder Geert Snijders van o.a. Sociale Zaken, nam op de Kerstproeverij burgemeester Rombouts waar. Naast hem Gerrie Groen, penningmeester van de werkgroep  Kerstproeverij, Gerrit van der Ven secretaris van de werkgroep, Johan van Os, voorzitter van de werkgroep Hulpverlening van Vincentius en Margriet Verhaeg  lid van de werkgroep. 
Rechts boven: Gerrit van der Ven wordt gehuldigd vanwege zijn 70ste verjaardag en zijn jarenlange inzet voor Vincentius.
Rechts: het aoccordeonduo Mary en Joop.


foto's © paul kriele, 18 december 2008.


Lucie Peters, coördinator kinderpogramma van de proeverij, gaf een rondleiding langs alle plekken in  het theater waar voor de jeugd iets te doen was.
Links: de knip-en plakhoek.
 
Een plek was ingeruimd om op luchtkussens films te  kunnen kijken.
foto's © paul kriele, 18 december 2008.

Het programma in de grote zaal van het TheateradParade begon met Gemmy's showballet dat  een 'luchtvaart-show' gaf met dansende en charmant geklede stewardessen. Daarna trad Tony Bodar op met het gezelschap Rond en Blond, een combinatie  van  Bossche vocale artiesten  onder wie Joke en Koos, die een Nederlandstalig programma brachten. En na afloop van dit amusement was er een hutspotmaaltijd in de Pleinzaal.
Wethouder Geert Snijders berichte over 'Gratis Geld' de noemer waaronder minder bedeelden, onder bepaalde voorwaarden een extra zakcentje van 50 euro kunnen ontvangen. Daarover werden de circa 750 bezoekers aan de proeverij aan het begin van de kerstshow geïnformeerd via een 'Persaldopositiefjournaal'.
Het 'Persaldopositiefjournaal',  waarin dergelijke regelingen staan genoemd, wordt ook door Boschtion uitgezonden, evenals een indruk van de Kerstproeverij. Die is zo gefilmd dat de bezoekers er niet herkenbaar in voorkomen.

De wethouder wenste iedereen een gezellige kerstproeverij toe en-  ondanks uw persoonlijke situate - ook gezellige kerstdagen. Tot slot dankte de wethouder  alle sponsors en vrijwilligers van deze kerstproeverij.

Terug naar boven