Musical rond Annie M. G. Schmidt krijgt langdurig applaus

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2011 Zondagnamiddag 6 februari 2011 vond in de schouwburg Orpheus in Apeldoorn de première plaats van de Musical 'Ik zou je het liefste in een doosje willen doen'. Het team van Purper heeft vorig jaar naar idee van Albert Verlinde, die voorstelde 'Purper doet Annie', de musical in productie genomen.
De productie van V&V entertainment van o.a. Albert Verlinde was een doorslaand succes.
Dat kwam niet alleen door de innemende rol van Esmée van Kampen [bekend van o.a. Hairspray], maar zeker ook van die van Sandra Reemer [*1951], die stijlvol gekleed, met een gepaste mimiek en soms nog wat terughoudend, haar entree deed in de musicalwereld. Erg emotioneel klonk haar indringend lied over menselijke relaties dat door de zaal met een aanhoudend en indringend applaus werd beantwoord.

De pers beloonde flitsend en het publiek met een luid aanhoudend applaus de bijna 2 uur durende show rond de tientallen teksten en liedjes van Annie M. G. Schmidt. Zwakke tijdsopnamen vanuit de zaal van schouwburg Orpheus in Apeldoorn van het team van Purper.
 foto's © paul kriele, 6 februari 2011.

Tot de gasten behoorden naast de familie en sponsoren van Albert Verlinde en Roel Vente ook vele artiesten uit de musical en tv-wereld, onder wie André van Duin en Joke Bruis. Uit Brabant zagen we ook modeontwerper Addy van den Krommenacker en Henk Krol van de gaykrant.
Purper zette onder aanvoering van Frans Mulder en met het virtuoze en goed getimde spel van pianist Marco Braam de toch erg gevarieerde reeks liedjes en teksten als een aaneensluitend verhaal op de 'bühne'. 
De cabaretgroep Purper bestaat verder nog uit de getalenteerde Daphne Flint [o.a. de jonge Edith Piaf] en de van de musicals en ook van Idols bekende Ron -Tarzan- Link. Aangevuld met Sandra Reemer zetten zij de 'juweeltjes' van Schmidt om in een soms dol-komisch en dan weer schrijnende, continu boeiende show. die als een trein voorbij flitste. Daartussendoor kreeg het enthousiaste publiek nog de kans enkele bekende nummers, zoals 'Mijn opa, mijn opa 'of  'In een rijtuigje' mee te zingen.  
Uit dat alles bleek overduidelijk dat Schmidt met haar kritisch teksten over seksualiteit en gewone menselijke zaken, milieu, natuur en geweld, haar tijd erg vooruit was. Regisseur Eddy Habbema heeft bij gelegenheid van 100 jaar Annie M.G. Schmidt [*1911 +1994] de onvergetelijke jaren 60 en 70, die al door Harry Bannink op muziek waren gezet, nog eens op een erg treffende manier voorgoed vastgelegd.

De Musical rond Annie M. G. Schmidt komt op vrijdag 18 februari 2011 naar TheateradParade en op 5 april in Parktheater in Eindhoven.

Terug naar boven