Theater gaat uit zijn dak bij show 'Simply the best' van Ruth Jacott

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2011 | Gewijzigd op: 03-03-2011
'Simply the best', zoals de show van Ruth Jacott heet, die momenteel door het land trekt [66 voorstellingen],  was maandagavond 21 februari 2011 op de première in Den Bosch een enorme topper. Of het nu lag aan de thuisbasis van V&V entertainment, of aan het gehalte homo's dat - nog eens benadrukt door Ruth zelf als 'haar fans'- aanwezig was, bij de productie van Albert Verlinde en Roel Vente. onder regie van Martin Michel ging het Bossche theater echt uit zijn dak. Bovendien zat er een grote schare fans van de van origine Surinaamse Jacott [*Paramaribo, 2 september 1960] op rij 10 in de zaal, waar ze geregeld de motoren waren voor het enthousiasme van het overige publiek in de zaal, dat vaak staande de opzwepende muziek meezong.*

Ruth Jacott [*Paramaribo, 2 septembr 1960] door haar energie en talent vergelijkbaar met Tina Tuner. Jacott zong dan ook uit het repertoire van een reeks van haar geliefde zwarte Amerikaanse voorbeelden.

foto © roy beusker [uit programmamagazine].

Het zat nog dieper want Ruth Jacott gaf met de titel 'Simply the best' aan dat het haar favorieten waren uit de veelal Amerikaanse showbisswereld. En deze zwarte zangeressen van Josephine Baker, Shirley Bassey, Nina Simone, Gloria Gaynor en onder meer Tina Turner  van wie ze een bondige story neerzette, zijn ook de door haar meest geliefden.

In de ruim twee uur durende show, waarin de vijftigjarige vakvrouw swingend en nog steeds soepel acterend op het toneel van het TheateradParade stond, kwam ook een reeks van - veelal glitterende- creaties van Addy van den Krommenacker voorbij, die af en toe applaus bij het publiek ontlokte.
Voor de pauze bracht Jacott in wat rustiger repertoire hommage aan onder meer, met een Franse vertolking, Josephine Baker, Diana Ross en Roberta Flack. Na de pauze kwam ze met, een meer de gays aansprekend, swingende vertolking van haar Amerikaanse voorbeelden. Van een van hen [Diana Ross] had ze steeds gehoopt ze dat die nog eens zou aanbellen bij haar jeugdwoning in de Kanaalstraat in IJmuiden. 'Voor mij zijn het artiesten die me gestimuleerd en geïnspireerd hebben en ik hoop dat ik met mijn liedjes ook jullie zal inspireren,' sprak Jacott  na een toegift van 'This is my Life' in haar afscheidswoordje.

Onder de circa 700  genodigden waren slechts enkele vertegenwoordigers van de lokale politiek, onder wie wethouder Bart Eigeman, Jan Hoskam en Jan van Heijningen, de families van Albert Verlinde en Onno Hoes met ondermeer diens vader Ton Hoes en ook de ouders van Ruth, die na afloop van de show met de regisseur Martin Michel, script Frank Houtappels en de acht leden van de band de theatertrap afdaalden.
Uiteraard zagen we diverse artiesten [Willeke Alberti, Sandra Reemer ] en directeuren/managers uit de Nederlandse showbiswereld en uiteraard ook de collega's en gasten van Albert RTL Boulevard onder wie John van den Heuvel en Winston Gerschtanowitz en verder nog de oprichter van het Headhunters bureau Joan Thierry en vriendin Patty en Henk Krol van de Gay-krant.

'Simply the best' komt nog  op 19 maart in Tilburg, 25 maart in Nijmegen en 28 april in Eindhoven.
 
Donderdag 3 maart 2011 maakte Radio 10 bekend dat Ruth en haar man Humphrey Campbell uit elkaar zijn maar het stond al op internet.. Dat verklaart waarschijnlijk de reden waarom Humphrey niet bij de première van haar show in Den Bosch aanwezig was.

Terug naar boven