Nieuw treffend theaterstuk van V&V Entertainment

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-09-2011 | Gewijzigd op: 13-09-2011
Maandagavond 12 september 2011 ging in de Goudse Schouwburg de nieuwe productie van V&V Entertainment van Albert Verlinde in première. Voor een volle zaal met betaald publiek en genodigden trokken acht acteurs gedurende ruim anderhalf uur de aandacht in een meeslepend verhaal over miskende liefde.

Met ‘When Harry met Sally’ verloopt het verhaal tussen twee vrienden die pas na jaren echt verliefd worden. Maar die emoties steeds verdrongen hebben.
Ischa Hoes, speelde een door haar tegenspeler Daniel Boussavain miskende vriendin. Bij de soms realistische liefdesscènes ging je herinnering toch automatisch terug naar haar overleden echtgenoot Kamerling. Des te knapper was het van Ischa Hoes om de veel besproken en in ieders herinnering gefingeerde orgasme scene zo treffend te kunnen acteren. Maar daarmee wist zij de hypocriete Harry wel te overtuigen van zijn macho denkbeelden over vrouwen.

Regisseur Mette Bouhuijs had voor het neerzetten van deze relatiethematiek geen wisselende decors nodig, die anders toch de aandacht van de vele intriges en gekscherende en rakende relatietwisten zouden kunnen verstoren.

De spelers hadden zich niet laten verleiden door eerst naar de film ‘When Harry mets Sally ‘ met Billy Crystal als Harry Burns en Meg Ryan als Sally Albright te kijken. Zo puur bleef dan ook dit spel waarmee V&V een rake dagelijkse realiteit tussen mensen op het podium zette. Uit de reacties uit de zaal te horen miste het theaterpubliek de boodschap van de romantiek en de ruzies tussen Harry en Sally zeker niet.

Het theaterstuk, dat zich als de vaart van een musical voltrok, eindigde als in een sprookje waarbij -in een feestelijke nieuwjaarsnacht –de twee hoofdrolspelers Ischa en Daniël op een tafel alsnog de liefdesboodschap gaven.

'When Harry ..'speelt op 21 december in Den Bosch, op 20 december in Tilburg en op 2 november in Uden.
 Voor de verdere speeldata zie ticketshop