Wim Kok onthult in Den Haag beeld van 70-jarige Liesbeth List

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-01-2012 | Gewijzigd op: 15-01-2012
Na afloop van de première van de concertreeks rond de 70-jarige Liesbeht List, die op in initiatief van Albert Verlinde Entertainment [Albert Verlinde & Jeroen Dona], zaterdagavond 14 januari 2012 in de Haagsche Koninklijke Schouwburg werd gegeven, heeft oud-premier Wim Kok een beeld onthuld  van de chansonnière. Het beeld van de kleinzoon Raphaël van Toon Hermans, krijgt een plaats in de Koninklijke Schouwburg. List koos voor Raphaël omdat hij hetzelfde talent heeft als zijn opa, bij wie zij haar eerste auditie deed. 'Ik ben zeer trots op Raphaël Hermans.'
 
De onthulling van het profielbeeld van Liesbeth List door oud-premier Wim Kok in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
zaak foto's © paul kriele,  14 januari 2012.
Liesbeth List neemt een ovationeel applaus  in ontvangst temidden van haar bandleden, onder wie bandleider, gitarist en zanger ! Peter van Benthem [2ev.l.] .

In Den Haag startte de afscheidstournee van de grande dame van het Nederlands chanson. Verlinde had haar tot deze tournee aangezet.  List: 'Ik kende 20 jaar geleden [want ook dat was voor Albert Verlinde een jubileum] mijnheer Verlinde niet. Maar Albert heeft mij met Piaf op de kaart gezet,' sprak List  in haar geïmproviseerd dankwoord en hield trots de van Albert gekregen 70 rode rozen omhoog: 'Dank je wel Maestro,' sprak List tot haar producent. Dat slot van een avond vol Franse en Nederlands talige liedjes kreeg nog een apotheose met een lofzang op List door oud-premier Kok die haar bewondert om haar prachtig talent en energiek theateroptreden
List boog meermalen en keek ontroerd bij deze woorden de zaal in: 'Toen Kok nog premier was, en wij [Ramses en ik] optraden in Amsterdam, waren we altijd nieuwsgierig of mijnheer Kok wel in de zaal zat. Sindsdien ben ik op hem gaan rekenen.'
In zijn speech liet Kok blijken dat hij en zijn vrouw Rita grote fans zijn van List.  
Samen met Liesbeth, die de zaal nog twee toegiften cadeau had gegeven,onthulde Kok een beeld dat bestaat uit een serie profielen van de chansonnière. List: 'Dit is zo prachtig. Auteurs en cabaretiers krijgen altijd een borstbeeld, maar zangeressen niet...' 

De show vanList
Liefhebbers van chansons en de warme stem van Liesbeth List zullen met '70 jaar Liesbeth' in hun element zijn. Het is ook een herinnering aan de grote der aarden op chansons gebied, onder wie uiteraard Edith Piaf [o.a. Non je ne regrette rien en Milord], Mikis Theodorakis [Mauthausen Cyclus], Jacques Brel [La borde d'Amsterdam en Bruxelles], Fank Boeijen [o.a. De Verzoening] en niet te vergeten Ramses Shaffy, de persoon die een grote rol in haar leven heeft gespeeld en met wie zij in het cabaret 'Shaffy Cantate' de Nederlandse theaters is rondgegaan.
La List vormt een parel in 'de stal' van Albert Verlinde Entertainment zoals ze daar verschijnt, strak opgemaakt in een couture van Ronald Kolk, soms een beetje onzeker en als theaterdier zelfs onhandig. Wat entertainment betreft spelen onzekerheid en bescheidenheid haar parten bij haar voordracht en in haar teksten.
Maar voor een 70-jarige dame is het haar vergeven. List zet mede dankzij een krachtig aandeel van haar band olv Peter van Bentem, een enorme sterke show neer. Van Benthem gitarist en zanger met een enorm stemgeluid, kreeg met de onvergetelijke 'Pastorale' waarbij een filmpje van Ramses werd vertoond, de zaal tot een lyrische applaus.

'Non je ne regrette rien' zong List als reactie op al wat haar met Albert Verlinde Entertainment is overkomen. Het leven is om geleefd te worden en er is geen beter moment dan deze concertreeks om terug te blikken..'.

Tournee '70 jaar Liesbeth'
70 jaar Liesbeth komt op 16 januari 2012 naar Eindhoven en op 25 februari 2012 naar Den Bosch. List staat op 2 maart in de Tilburgse schouwburg. 


Terug naar boven