Frank Pols van ’t Stiefeltje stopt per 1-1- 2009

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2008 | Gewijzigd op: 29-04-2009
Frank Pols stopt met  't Stiefeltje na 33 jaar horecabestaan.  't Stiefeltje, op Kerkstraat 83 [2e pand van rechts], gaat over naar Ramon van Veluw.
foto's © paul kriele, 14 november en  21 december 2008.

Frank Pols van het Stiefeltje neemt op 4 januari 2009 met een nieuwjaarsreceptie afscheid van 33 jaar horecabestaan. Franks veelzijdigheid blijkt al meteen uit zijn ambities in zijn jeugd, toen hij er de voorkeur aan gaf te gaan studeren omdat ie nog niet aan werken toe was. Na de ds. Pierson [HAVO], UTS en HTS met diploma bouwkunde ging hij het reclamevak in. Toen dat PL2 bureau in Eindhoven failliet ging begon Frank midden jaren zestig in Den Bosch met een studentensoos, eerst in de Moriaan, die tegelijk ’s avonds nachtclub was en vervolgens in wat nu De Oetel is. Dat café, dat samen met Toon van Steenbergen werd opgezet, kreeg de naam den Hort. Den Hort werd na Franks vertrek en voordat het als Den Oetel bekendheid kreeg, Vat 69 van Bertus….
Voorafgaand aan Franks’ tijd in ’t Stiefeltje op Kerkstraat 83, was er ook nog een mooie tijd in jazzcafé de Kakatoe en Bar le Duc.
Frank Pols raakte in ’t Stiefelte niet alleen vanwege zijn gastvrijheid bekend, maar ook door zijn jaarlijkse grapjes met carnaval, zoals een bierviltje met een waterpas, zodat je kunt zien of je nog recht staat, of een zakje met een alarmerende ratelslang erin…. en andere niemandalletjes die de mensen aan ‘t lachen of 't schrikken maakten. Die verzinsels heeft Frank overgehouden aan zijn Eindhovense reclametijd.
‘Dat carnaval vind ik toch wel de mooiste tijd uit mijn horecabestaan. Maar nu na 33 jaar gaat de leeftijd en mijn gezondheid een rol spelen. Dat is de reden dat ik vertrek vanachter de tap en me ga vereenzelvigen met mijn gasten,’ aldus de 62-jarige.

Frans’ opvolger die ook iets meer in hapjes gaat doen is Ramon van Veluw. De afgestudeerde Rooie Pannenman is een neef van een klant die belangstelling toonde en uit het Bossche horecavak komt. Ramon neemt zijn zwager mee in dienst als kok.