Onbetekenend gat in wegdek brug Sluis 0

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-07-2009 | Gewijzigd op: 25-07-2009
De vorige week dinsdag 21 juli 2009 is er plots een gat ontstaan in het wegdek van de brug 'Antoniegaarde'. Deze meest oostelijke brug van Sluis 0 vertoonde op onverklaarbare wijze een gat zo groot als 'een knikkerpotje', aldus een brugwachter gedetacheerd door Swets-ODV [OverijselseDienstverlening].Dat bedrijf contracteert uitzendkrachten, zoals schippers, brugwachters en ander nautisch personeel in de Benelux.

 
Antoniebrug: Zwarte plekken markeren de inspectiegaten rond de grote plek waar dinsdag 21  juli 2009 in het wegdek een gat was ontstaan.
foto © paul kriele, 23 juli 2009,
 

Dat verschijnsel had de brugwachter al eerder meegemaakt bij Sluis 4 in Veghel, maar toen kon je er in staan. Dit was  niet groter dan 10 x 10 cm. Het werd de volgende  dag door de gemeente ism Rijkswaterstaat gedicht.  Er volgde nog een onderzoek om te bezien of er geen zand met water in de sluis was weggevloeid, maar dat viel mee. Het kon overigens niet, aldus de brugwachter, want er zit een duiker tussen die het wegstromen blokkeert.
Vier met pek gemarkeerde plekken geven aan waar de inspectie plaatsvond. Het zal wel met een sisser aflopen.

eerdere verzakkingen
Rijkswaterstaat is op zijn hoede voor dergelijke incidenten die gevaar kunnen opleveren voor het verkeer..
Op 11 februari 2003 werd er ook  een grondverzakking bij  Sluis 4 in Veghel onmtdekt die door beton te storten  werd opgelost. Op het viaduct Middegaal in de A50 ontstond 18 mei 2004 een  zonk, ofwel een gat  van 30 cm door de verkeersdruk op het viaduct..