Sneakpreview op 'Maand van de Geschiedenis'

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2011 | Gewijzigd op: 08-09-2011
Tijdens Open Monumentendag geeft De Tijdreiziger alvast een korte impressie op de aanstaande 'Maand van de Geschiedenis'. Er wordt een sneakpreview gegeven van de film Verhalen achter de gevels: Liefde, humor & tragiek in de Hinthamerstraat*. Tijdens de Maand van de Geschiedenis gaat deze film van jonge cineasten in première.
De trailer is op Monumentendag - 10 september - van 10.00 tot 17.00 uur doorlopend te zien bij het BHIC in de Citadel, in de Muzerije en in de Stadsbibliotheek.

Maand van de Geschiedenis
De hele maand oktober is dit jaar uitgetrokken voor de landelijke Maand van de Geschiedenis  met als thema ‘Ik en wij’. De Tijdreiziger sluit daarbij aan met het thema ‘Ik en wij, zorg door de eeuwen heen’.

In die maand oktober staat  de Hinthamerstraat centraal omdat in en rond deze straat van oudsher een aantal ‘zorginstellingen’ is gevestigd: het Groot Ziekengasthuis, het Heilige Geesthuis, Zwanenbroedershuis, Jacobskerk en Reinier van Arkel. De Tijdreiziger besteedt op verschillende manier aandacht aan deze instellingen en aan de ‘gewone’ huizen en bedrijven in de Hinthamerstraat.

De Bossche Maand van de Geschiedenis start zondag 2 oktober met de première van de film Verhalen achter de gevels: Liefde, humor & tragiek in de Hinthamerstraat. Zondag 30 oktober sluit De Tijdreiziger de Maand van de Geschiedenis af met de Geschiedenismatinee (voorheen Avond van de Geschiedenis). De weken daartussen bieden De Tijdreiziger, Stadsarchief, Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch en de andere partners een gevarieerd programma met film, toneel, vertellingen, lezingen, artists in residence, exposities, een reünie en locatietheater.
Zie ook  www.detijdreiziger.nl. voor volledig programma.

*Filmportretten bewoners en ondernemers
Verhalen achter de gevels: Liefde, humor & tragiek in de Hinthamerstraat is een film van Mijke Pol, Ralf van de Wiel en Rob van Oijen, gemaakt in opdracht van SOLOS ’s-Hertogenbosch en is medemogelijk gemaakt door Schatten van Brabant, De Tijdreiziger en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Met portretten van twaalf bewoners en ondernemers schetsen de jonge filmmakers een beeld van het leven in de Hinthamerstraat.