Jef Monté wint filmopdracht De Tijdreiziger

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-08-2012 De Bossche cineast Jef Monté, zoon van Gerard Monté, heeft de filmopdracht van De Tijdreiziger gewonnen. De filmopdracht, die werd uitgeschreven door de Bibliotheek en het Stadsarchief, moest aansluiten bij 'Arm en Rijk: van armenhuis tot stadspaleis', het thema van de Bossche Maand van de Geschiedenis.
Een jury koos voor Monté’s voorstel voor de documentaire ‘De Uilenburg van arm naar rijk’.

Jef Monté, na film over Heusden [ramp 1944] opnieuw genomineerd voor opdracht  De Tijdreiziger.

foto © roland brouwer, 16 mei 2011.
 


Bibliotheek en Stadsarchief ontvingen in totaal tien filmvoorstellen. De jury, bestaande uit Hans Derks (directeur Bibliotheek), Rolf Hage (stadsarchivaris) en Theo Verbruggen (verslaggever NOS Journaal en Radio 1) koos uit in inzendingen die van Monté. Ze is van mening dat De Uilenburg en de veranderingen daar herkenbaar zijn voor veel mensen. Ook voldeed het voorstel van Monté het beste aan de inhoudelijke eisen. “Doel en inhoud staan de maker goed voor ogen en zijn duidelijk geformuleerd. Ook het af te leggen productiepad met de bijbehorende termijnen zijn concreet.”, volgens het juryrapport.

Première
De documentaire gaat in première op maandagavond 1 oktober tijdens de Avond van de Geschiedenis. Deze heeft plaats in het Theater aan de Parade. Meer informatie over deze en andere activiteiten www.detijdreiziger.nl .