Oud-premier/oud CdK Dries van Agt houdt lezing op AvondvdGeschiedenis

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2012 | Gewijzigd op: 03-09-2012
Op maandag 1 oktober 2012 opent wethouder Huib van Olden de Avond van de Geschiedenis in TheateradParade. Oktober is de maand van de Geschiedenis met als thema 'Arm en Rijk'.  Die maand bevat tal van programma-onderdelen*.
Op die openingsavond 1 oktober 2012 houdt oud-premier en oud- Commissaris der Koningin mr. Dries van Agt en ook Frans van Gaal een lezing met als thema 'Arm en Rijk'.
Ook wordt de film 'Arm en Rijk in de Uilenburg' getoond, waarmee Jef Monté de speciaal uitgeschreven prijs won en presenteert NOS-verslaggever Theo Verbruggen een discussieprogramma over de crisisjaren 20-30 van de vorige eeuw,  waaraan enkele oudere Bosschenaren en daar tegenover enkele jongeren deelnemen.  
Traditiegetrouw is er ook de Historische Quiz.

*Programma Tijdreiziger Oktober 2012.
Pop-up expositie over Arm en Rijk in leegstaande etalages in de binnenstad. Op 7 oktober Open Huis in Stadsarchief. Lezingen over 'Arm en Rijk' en/of een variant daarop: 8 oktober Danniële Teeuwen [Bibliotheek], 15  oktober Ton Lensen [Claraklooster], 22 oktober Hans Dona [JB-centrum] en 29 oktober Theo Hoogbergen [JB-Centrum].