Marianne Keser leest voor uit Anna van Hambroeck

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2006 Op 9 november 2006 was de schrijfster Marianne Keser te gast in de bibliotheek op De Helftheuvel. Daar las zij voor een select gezelschap voor uit haar werk 'Anna van Hambroeck', dat in 2004 verscheen. Het is feitelijk een vervolg op de historische roman over de Zoete Moeder. De lezing maakte onderdeel uit van de geschiedenispromotie 'De Tijdreiziger'.
.
  Een lezing, die naast de inhoud, door veel miniek en gebaren aantrekkelijk blijft. 
Marianne Strijbosch-Keser in haar gedrevenheid en welbespraakt, tijdens de lezing over Anna van Hambroeck in de Helftheuvel.
Marianne Keser volgde odner meer een opleiding aan de Akademie voor Woord en Gebaar.


foto's © gerard monté,  9 november 2006.


Soms paste ze iets aan zoals de overlijdensleeftijd van het broertje van Anna. De moeder van Anna wilde wel dat ze in het klooster zou gaan maar zij leerde liever paard rijden en schieten. Anna's vader vond dat wel goed en haar peetoom, gouverneur Anthony Schets van Grobbendonck, wilde haar daarbij wel helpen.

Marianne Keser vertelde haar publiek, dat ze van de dokter eigenlijk niet meer schrijven omdat ze bij het werk
hardop meepraat met de personen en haar stem daarbij geforceerd heeft. Nu probeert ze het zwijgend maar dat valt niet mee.
Een buurvrouw was ooit drie keer binnengekomen terwijl Keser het in he tgeheel neit had opgemerkt. Ze had zich zo ingeleefd met de personages dat ze -als in een roes- in een huilbui verkeerde. 
Haar kinderen maanden vriendjes stil te zijn tijdens het schrijven maar als ze klaar was kwamen ze met de hele klas binnen en werd er
voorgelezen. Aan de reacties van de kinderen merkte zij of het verhaal goed was of niet. 

Voor dit boek heeft ze veel samengewerkt met Cor Gilhaus, die van de verdedigingswerken alles weet. De oud-militair Gilhaus is voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Stichting Menno van Coehoorn. Na drie jaar samenwerken konden ze elkaar niet meer missen en zijn ze nu partners geworden.Marianne Keser staat bekend om haar gedrevenheid en enthousiasme waardoor ze geen moeite heeft het publiek geboeid te houden. -foto's © gerard monté, 9 november 2006.


Terug naar boven