Driekoningen: Koninklijk bezoek op 4 januari

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2014 Traditioneel verwelkomt onze stad jaarlijks de Drie Wijzen uit het Oosten: Balthasar, Caspar en Melchior. Tijdens de Driekoningenintocht op zondag 4 januari 2015 omringt een grote Oosterse hofhouding de Koningen op hun kamelen.
Jelle Amersfoort, musicus, componist en televisiepresentator, treedt tijdens de intocht en de viering in de St-Jan aan als ceremoniemeester.


Soms prachtig aangeklede kinderen
lopen achter de Driekoningen mee
in de jaarlijkse Driekoningenintocht.


foto's © frans artz, 6 januari 2013.

De intocht start om half 5 bij Hotel Central op de Markt en trekt vandaar naar het Stadhuis. Daar wijst Burgemeester Rombouts de Koningen het laatste stukje van de weg naar de kerststal in de Sint-Jan.
De stoet
Ook dit jaar bestaat de stoet met talrijke kinderen met -vaak zelf gemaakte- lampionnen tezamen met ruiters, pages, hofdames, kamelen en een schaapskudde naar de Sint Jan. Verkenners, de Koninklijke Harmonie en leden van het Schuttersgilde ‘De Oude Schuts’ begeleiden de optocht. 

Om half zes begint de Driekoningenviering in de Sint-Jan, waar kapelaan Patrick Kuis een toespraakje houdt. Na afloop van de muzikale viering die onder leiding staat van Jelle Amersfoort, wordt het evenement afgesloten met warme chocolademelk in het Winterparadijs.

Ter voorbereiding op de Driekoningenintocht kunnen kinderenis van 2 t/m 4 januari 2015 in een knutselparadijs -onder begeleiding- lampions voor de intocht maken.