VVV-directeur met vrouw en baby als de H. Familie in optocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-01-2017 | Gewijzigd op: 07-01-2017
VVV directeur Rein de Laat fungeert tijdens de Driekoningenoptocht met vrouw Birgit Tummers en de nog geen drie maanden oude baby Luca Eliah als de H. Familie: St.Jozef, Maria en kindje Jezus.  

Moeder Birgit de Laat-Tummers en Luca Eliah
de Laat figureren zondag 8 januari 2017 als Maria en kindje Jezus in de Driekoningenoptocht.


foto © rein de laat, 25 december 2016.

Bericht van 24 december 2017: Drie koningen in de toekomst  digitaal 
Op zondag 8 januari 2017/16.30 uur vindt de jaarlijkse Driekoningenoptocht plaats. Dat is een traditie in de stad die al vanaf 1935 bestaat: het feest van ’s-Hertogenbosch Muziekstad/ 50 jaar Bosch Mannenkoor.

Vroeger jawel, maar in de toekomst denkend gaat de stichting Driekoningen ’s-Hertogenbosch digitaal. Het plan is een website te openen, een wedstrijd uit te schrijven rond de mooiste koning en een Driekoningenjournaal op te zetten.

De organisatie heeft een nog grotere wens, dat de intocht van Driekoningen vastgelegd gaat worden door de NOS en op de televisie  wodt uitgezonden.... 



-Rechts boven: De H. Familie in de optocht  op 3 januari 2016.
-Boven: De organisatie gaat de mooiste koning belonen.
-Rechts: Voor Romboutswordt het in 2017 zijn laatste Driekoningen als burgemeester. Hier met Diewertje Blok.

foto's © frans artz, 5 januari 2014 [boven]
en ©  paul kriele, 5 januari 2014.

Maar terug naar 2017: de koninkjes en hun ouders worden welkom geheten en voor het laatste dit keer toegesproken door burgemeester Rombouts die eind 2017 stopt als eerste burger van ‘s-Hertogenbosch.
In de Sint Jan is er als slotstuk een kindvriendelijke viering die geleid wordt door bisschop Gerard de Korte.Aansluitend krijgen de jongens en meisjes warme chocolademelk te drinken in het Winterparadijs.

Cadeautjes voor arme kinderen
Wat als nieuwigheid al werd ingezet is dat behalve de koningen een een geschenk meebrengen, ook aan de kinderen wordt gevraagd een geschenk mee te brengen voor Bossche kinderen die het niet zo rijk en royaal hebben als zijzelf..


Terug naar boven