Driekoningenintocht op Driekoningen zondag 5 januari 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-12-2019 | Gewijzigd op: 07-01-2020
Zondag 5 januari 2020, de feestdag van Driekoningen, trekken wederom de Driekoningen Balthasar, Casper en Melchior door de binnenstad.  
De tocht vertrekt rond 16.45 uur vanaf het bordes van Hotel Central onder leiding van vertelster Morena Brouwers. d het publiek alvast wordt vermaakt met zang door. Vanaf het balkon van Central zingt Hannah [Helena Koopman] over haar moeilijke keuze van een vierde geschenk.

Voorafgegaan door de Koninklijke Harmonie en de Oude Schuts en carnavalsvereniging 'Lopes te Voet' en begeleid door een kudde schapen gaan de koningen op hun kamelen naar het stadhuis, waar burgemeester Jack Mikkers en bisschop Gerard de Korte de stoet de weg wijst naar de Sint Jan door de ster van Bethlehem te volgen. Via de Kerkstraat  voegen zich bij de luidpoort een twaalftal engeltjes bij de stoet. Om 17.30 uur  begint de viering met toepasselijke muziek en het verhaal van de DrieKoningen en een toespraak en gebed door de bisschop in de Sint Jan.

Na afloop- rond 18.00 uur-  krijgen de kinderen in het horecapaviljoen op het Winterparadijs warme chocomel. 
 
.....
Driekoningenintocht op zondag 6 januari 2020. 

De Driekoningen: Johan Bodar als Balthazer,
Dick Wilems als Caspar en Jan Willem Guffens als Melchior.


foto's © paul kriele,  8 januari 2017. 
.....

Geschenken van de jeugd
Ook het jaren geleden ingestelde initiatief om geschenken mee te brengen vindt opnieuw weerklank met de Driekoningen en hun geschenken -goud-wierook en mirre - als voorbeeld. Daarop aansluitend wordt ook aan de Bossche jeugd gevraagd het speelgoed of wat ook waar niets meer mee wordt gedaan aan de Kleding-en Speelgoedbank ter beschikking te stellen. Daartoe staan achterin de Sint Jan tafels [Zijbeuk zuidzijde] gereed. De Vincentiusvereniging en Quitet 500 zorgen dat de geschenken bij de kinderen komen die het echt nodig hebben. 
Zie ook