Driekoningen geen optocht, wel onderweg met geschenken

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-01-2021 | Gewijzigd op: 05-01-2021
Driekoningen geen optocht wel onderweg met geschenken
De Driekoningen Caspar, Melchior en Balthazar zijn gedrieën en met hun gaven [mirre, wierook en goud] en, symbolisch, een extra geschenk voor minder bedeelde  kinderen onderweg naar de stad.   foto's © paul kriele, 3 januari 2021.

Maandagmiddag 3 januari 2021 werden filmopnamen gemaakt rond de intocht van Driekoningen: Geen optocht dit jaar maar wel een tocht van de koningen van het Bossche Broek naar de stad alwaar geschenken werden aangeboden. Op het filmpje is te zien dat de koningen geschenken symbolisch bij enkele panden deponeren waar dat echt nodig is. Zo licht de voorzitter van de Stichting Driekoningenintocht Roberto van Straaten toe.
De tocht is minder massaal en ook minder kleurrijk omdat de stad door corona er stil ligt en verlaten bij ligt. Het vierde geschenk dat de koningen bij zich hebben staat symbool voor de oproep om kinderen te gedenken die het minder royaal hebben dan anderen.
Het filmpje wordt uitgezonden vanaf dinsdagmorgen 4 januari 2021 . De redactie bestaat uit Mijke Pol tekstschrijver, Ruud van der Beele regisseur, penningmeester Max Ellerkamp en voorzitter Roberto van Straaten [voorzitter stichting Driekoningen 's-Hertogenbosch] en operationeel manager Ton Rutte. De stem is van Theo Verbruggen.
Filmpje bekijken: vanaf woensdag  5 januari 2021 via: BosscheWinter
Medewerkenden Julian Rief, Dick Winnubst en Johan Bodar [vlnr.].