Driekoningenoptocht dit jaar enorm druk

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2006 Zondag 8 januari 2006 trok de traditionele Driekoningenoptocht door het centrum. Dit jaar was de belangstelling enorm groot Het stond rijen dik langs de route die de stoet liep.
Voorafgegaan door leden van de Oude Schuts en de Driekoningen, gezeten op een kameel, en begeleid door een kudde schapen, vertrekken honderden kinderen om 16.00 uur vanaf de Markt naar de Sint Jan. De stoet gaat via het stadhuis door de Hinthamerstraat naar de Parade In de Sint Jan zal de jeugd die op de Markt is uitgerust met een lampion, door bisschop Toon Hurkmans en burgemeester Ton Rombouts worden toegesproken. 

Voorafgegaan door een kudde schapen met hun herders vertrok de stoet om hald 5 uur vanaf de Markt. foto' s © peter van gogh, 8 januari 2006.

 
De traditionele Driekoningenstoet ging via het stadhuis, waar burgemeester Ton Rombouts werd opgehaald, naar de St.Jan.  Kleurrijk en niet minder bekend drietal.

Voorafgegaan door een kudde schapen met hun herders en daarop volgend de Driekoningen, uiteraard gezeten op een kameel, vertrok de stoet, die werd begeleid door de Oude Schuts, om circa 16.30 uur vanaf de markt tegenover Hotel Central.  
De stoet ging via het stadhuis, waar burgemeester Ton Rombouts werd opgehaald, naar de St.Jan. De burgemeester vergezelde de stoet met een kleine koning -Thom Hoogeboom - aan zijn hand, compleet met lampion.

De Driekoningen onderweg op hun tocht naar de stal van Bethlehem. Burgemeester Rombouts liep aan zijn hand met Thom, de zoon van de fotograaf, Boschlogieman en lid Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch Rob Hoogeboom. 'Jong geleerd is oud gedaan..'.  -.
Via de Hinthamerstraat en de Torenstraat kwam de stoet aan bij de luipoort van de Sint Jan. De kinderen en hun begeleiders verzamelden zich nabij de stal waar ook de burgemeester, bisschop Toon Hurkmans en plebaan Van Rossem plaatsnamen. Daar werden liedjes gezongen en luisterden de kinderen naar toespraken van de burgemeester en de bisschop.

Rijen dik zaten de kinderen en hun ouders/begeleiders in de Sint Jan waar zij luisterden naar de bisschop [m] en de burgemeester l].
Ook de nieuwe plebaan [pastoor] Gert Jan van Rossem, was bij de dienst aanwezig
.
 fotos '© peter van gogh, 8 januari 2006. 

 
Terug naar boven