Koninklijke koningen Optocht op 5 januari

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2013 Met Diewertje Blok als coryfee probeert de stichting Driekoningenoptocht de traditie een extra impuls te geven.
Tijdens de Driekoningenintocht op zondag 5 januari 2014 worden de Koningen op hun kamelen omringd door een grote Oosterse hofhouding. Dieuwertje Blok, televisiepresentatrice, actrice en bekend van het Sinterklaasjournaal, treedt tijdens de intocht en de viering in de St-Jan aan als ceremoniemeester.

TV-ster, actrice en Sinterklaasjournaalpresentatrice Diewertje Blok gaat de Driekoningenoptocht leiden.

De intocht start om 16:45 uur op de Markt en trekt via het Stadhuis, waar burgemeester Rombouts de Koningen de weg wijst naar de kerststal, door naar de Sint-Jan.

Ook dit jaar bestaat de stoet uit onder meer ruiters, pages, hofdames, kamelen en schapen. Verkenners, de Koninklijke Harmonie en leden van het Schuttersgilde ‘De Oude Schuts’ begeleiden de optocht, waar achter de kinderen met  grotendeels zelf gemaakte lampionnen lopen.  
Om 17:30 uur begint de Driekoningenviering in de Sint-Jan. Tijdens deze viering leest voorleeskampioen Elieke de Beer het Driekoningenverhaal. Er volgt ook een kort welkom van bisschop Hurkmans.
Na de viering wordt het evenement met muziek en warme chocolademelk afgesloten op het Winterparadijs op de Bossche Parade.

Ter voorbereiding op de Driekoningenintocht kunnen de kinderen op 4 en 5 januari 2014 op het Bossch Winterparadijs zelf een lampion knutselen