Frits Spits gastheer opening Bossche Boekenweek

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2015 | Gewijzigd op: 23-01-2015
De Literaire Manifestatie, populair gezegd de opening van de Bossche Boekenweek in TheateradParade, is op vrijdag 13 maart 2015 onder de titel 'Ontmoeting met Schrijvers’. Op die manifestatie heeft de stichting De Brabantse Lezer (m/v) Dimitri Verhulst ( schrijver boekenweekgeschenk), Jan Brokken, Griet op de Beeck en Peter Middendorp uitgenodigd. 

Frits Spits, bekend van radio en tv, is die avond de presentator.


Dimitri Verhulst debuteerde in 1999 met de verhalenbundel De kamer hiernaast en werd bekend door zijn autobiografische roman De helaasheid der dingen, dat later ook verfilmd is.

Jan Brokken is sinds 1986 fulltime schrijver en schreef onder andere De provincie en Mijn kleine waanzin, een autobiografische roman. Zijn laatste boek De vergelding is een reconstructie van gebeurtenissen in Rhoon in de Tweede Wereldoorlog die tot op heden in het dorp doorwerken.


De Vlaamse Griet op de Beeck debuteerde begin 2013 met het boek Vele Hemels boven de zevende, een boek dat dit jaar verfilmd zal worden. Inmiddels is haar tweede roman Kom hier dat ik u kus verschenen en ook deze wordt zeer goed ontvangen.

Dimitri Verhulst.

foto © ringel goslinga

Peter Middendorp is bekend van zijn reportages en columns in HP/De Tijd en De Pers en zijn literair-journalistieke verhalenbundels over de wereld van het Binnenhof. Hij schreef onder andere de romans Noordeloos, Amateur, en Vertrouwd voordelig.

De Literaire Manifestatie wordt georganiseerd door stichting De Brabantse Lezer (m/v), een samenwerking van Boekhandel Adr. Heinen, Theater aan de Parade en Bibliotheek ’s-Hertogenbosch.