Opening Bossche boekenweek met buffet door schrijver Peter Middendorp

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-03-2015 | Gewijzigd op: 13-03-2015
Met het openen van het buffet [Hutten] werd vrijdagavond 13 maart 2015 in de vooravond de Bossche Boekenweek geopend. Beter gezegd de Literaire Manifestatie. Dat deden schrijver Peter Middendorp en de eigenaar van boekhandel A. Heinen in het Bestuurscentrum, waar een select  aantal genodigden de avond feestelijk inluidden. Select omdat daar minder, maar in TheateradParade zeker meer, bezoekers aanwezig waren:  700 ipv de 500 in de voorgaande 18 jaren.
.
De opening van de avond in het Bestuurscentrum door Peter Middendorp door als eerste van het buffet van Hutten gebruik te maken. Rechts schrijver Peter Middendorp en links André Stikkers.


EIgenaar van boekhandel A. Heinen André Stikkers herinnerde aan de overname precies een jaar geleden van Polare, waardoor boekhandel Heinen als naam en als begrip terugkeerde in stad en samenleving
.

foto's © paul kriele, 13 maart 2015.


Stikkers herinnerde in zijn welkom aan de overname van Polare precies een jaar geleden. Dat kon gebeuren dankzij de steun vanuit de Bossche samenleving, sponsoring van het bedrijfsleven en speciale vrienden.
De Literaire Manifestatie, aldus Stikkers is18 jaar geleden begonnen  als manifestatie rond de opening van boeklhandel Adr. Heinen in de Kerkstraat.

Wethouder Huib van Olden sprak in zijn opening tot de cultuurminnende mensen,  m/v, zoals dat er voorheen op de affiches bij stond. 'Ik heb het voorrecht tussen een belezen gezelschap te mogen staan.' Van Olden wilde niet ingaan op het thema van de boekenweek 'Te gek voor woorden',   '..want in Den Bosch beleven we elke dag waanzinnige dagen en zeker in de politieke arena,' met welke uitspraak Van Olden de aanwezigen een prettige avond wenste..

Om half acht togen deze 'cultuur minnende mensen' naar het TheateradParade. Daar zal radiocoryfee Frits Spits naast  Middendorp ook de overige auteurs interviewen, onder wie Dimitri Verhulst [de schrijver van het Boekenweek geschenk] , Jan Brokken en Griet Op de Beeck.