Opening Bossche Boekenweek: Paulien Cornelisse ontvangt 3 topacteurs

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2017 | Gewijzigd op: 09-03-2017
 Paulien Cornelisse ontvangt op vrijdag 17 maart 2017 bij de opening van 'de Bossche Boekenweek' in TheateradParade drie topauteurs:  Maartje Wortel, Stefan Hertmans en Hagar Peeters. Zij praten met Paulien Cornelisse over hun werk en hun leven.Cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse, zelf onder andere bekend van de taalboeken Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets en haar fictiedebuut De verwarde cavia, weet zich als gastvrouw verzekerd van een gevarieerd programma met dit drietal literatoren.

Maartje Wortel is in korte tijd van grote belofte uitgegroeid tot vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Ze debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis. Daarna volgden twee romans: Half mens (2011) en IJstijd (2014). De verhalenbundel Er moet iets gebeuren verscheen in 2015.


Stefan Hertmans


foto© michiel hendrickx.
Maartje Wortel

foto  ©  keke keukelaar .


Stefan Hertmans is een Vlaamse auteur van een omvangrijk literair en essayistisch oeuvre, waarvoor hij zowel in binnen- als buitenland werd onderscheiden.
Zijn meest recente boeken zijn Oorlog en terpentijn en De Bekeerlinge. Stefan Hertmans ontving de AKO Literatuurprijs en de Inktaap voor het boek Oorlog en terpentijn.
De Nederlandse dichter en schrijfster Hagar Peeters is bekend van de dichtbundels Koffers zeelucht - die werd bekroond met de Jo Peters Poëzieprijs en de J.C. Bloemprijs - Loper van licht en Wasdom. In september 2015 verscheen haar alom geprezen debuutroman Malva.

De Literaire Manifestatie wordt georganiseerd door stichting De Brabantse Lezer (m/v), een samenwerking van Boekhandel Adr. Heinen, Theater aan de Parade, en Bibliotheek ’s-Hertogenbosch.Terug naar boven