Weer bezuinigd op Opening Boekenweek [Literaire manifestatie]

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-02-2019 | Gewijzigd op: 19-03-2019
De organisatie van de jaarlijkse opening 'Bossche Boekenweek', officieel de Literaire manifestatie' geheten, de Openbare Bibliotheek, boehandel Heinen, de gemeente en het Brabants Dagblad, hebben opnieuw een onderdeel  laten vallen. De opening Boekenweek begint meteen in TheateradParade en niet met een voorgenodigden een welkom met toespraken en een buffet in het Bestuurscentrum. In voorgaande jaren werd de fotosessie al gecancelled. Bovendien laat steeds de een of andere schrijver het afweten tijdens voorafgaand welkom in het Bestuurscentrum.

.Expo van kunstenaars in theater ivm Boekenweek
Nieuw is dat ter gelegenheid van de manifestatie kunstenaars van uiteenlopende disciplines  een artistieke bijdrage aan de boekenweek geven.  Vanaf 10 maart t/m einde Nationale boekenweek op 31 maart 2019  presentereen zij  hun lyrisch werk in het theater.
 
De drie gastschrijvers,
vlnr.: Carolijn Visser, Maxim Februari
en Petra Stienen. Rechts de presentatrice
en interviewster Nynke de Jong.

......................................................................................
Programma
Dit jaar zijn op de openingsdag Bossche Boekenweek drie schrijvers/sters te gast: Carolijn Visser, Maxim Februari en Petra Stienen die door Nynke de Jong zullen worden geïnterviewd. De organisatie spreekt nog van een waar spektakel, maar dat is gericht aan de bezoekers van het theater.
Na afloop is er een boekenmarkt  waar de schrijvers/sters hun werk zullen signeren.