Lokale schrijvers in Schrijvers Café

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2009 | Gewijzigd op: 14-11-2009

Op maandag 30 november 2009 vindt in de Stadsbibliotheek het Bossche Schrijvers Café plaats.Op die avond presenteren zes Bossche auteurs zich aan het publiek met voordrachten uit eigen werk. Er volgt ook een vraaggesprek over hun schrijverschap. Het Bossche Schrijvers Café wil met dit soort activiteiten het literaire klimaat in de stad bevorderen.

Bossche poëzie wordt vertolkt door Jos Louwes en Patrick Lijdsman.Van Louwes zijn wel optredens maar nog geen bundels bekend. De dichter Lijdsman verwerkt zijn lyriek ook in andere kunstdisciplines, zoals fotografie, interieurontwerp en vormgeving.
Journalist Jeroen Thijssen bracht verschillende verhalenbundels uit en publiceerde in 2007 zijn debuutroman Broeder. Karin Hilterman wil met haar jeugdboeken meer begrip bereiken tussen autochtone en allochtone kinderen.
De in Aruba geboren Joyce Herry debuteerde in 2005 met het kinderprentenboek Ollie, Assie en Pelie, een modern sprookje over vriendschap. Er volgden nog vijf boeken, die stuk voor stuk positieve reacties ontvingen.
Jacobina Kunnen tenslotte besloot een aantal jaren geleden haar droom te verwezenlijken. Van de kersverse kinderboekenschrijfster verscheen vorig jaar het Samenleesboek Echt Stoer!