Abdelkader Benali ontvangt topauteurs o.a. Cees Nooteboom

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2014 | Gewijzigd op: 14-01-2014
Op de 18e editie van het boekenspektakel de Literaire Manifestatie van vrijdag 14 maart in TheateradParade ontvangt Adbelkader Benali Cees Nooteboom, Jelle Brandt Corstius en Mirjam Rotenstreich.  Met deze manifestatie opent 'Den Bosch' op haar manier de landleijke boekenweek 2014, die duurt van 8 t/m 16 maart.
Cees Nooteboom
foto © simone sassen.

Benali, zelf auteur van de bestsellers 'Bruiloft aan zee', 'Marathonloper' en 'Stem van mijn moeder', weet zich als gastheer verzekerd van een gevarieerd programma met dit drietal literatoren. Grootmeester Cees Nooteboom, o.a. bekend van 'Rituelen' en 'Philip en de anderen' en winnaar van de P.C. Hooftprijs in 2004 en de Prijs der Nederlandse Letteren in 2009, leidt u rond  in zijn 60-jarige carrière. Presentator en journalist Jelle Brandt Corstius vertelt over zijn Rusland-reizen en hoe deze de basis vormden voor zijn vier boeken en de series die daarop volgden. Schrijfster en publiciste Mirjam Rotenstreich, de vrouw van A.F.Th. van der Heijden, publiceerde in 2013 haar roman Verloren mensen. Ze voltooide dit boek tijdens haar rouwperiode om de dood van haar zoon Tonio. .

Kaarten voor De Literaire Manifestatie zijn te koop bij TheateradParade  0900 33 72 72 33 (Bosch ticket) of via www.theateraandeparade.nl

De Literaire Manifestatie wordt georganiseerd door stichting De Brabantse Lezer (m/v), een samenwerking van Boekhandel Polare, Theater aan de Parade, en Bibliotheek ’s-Hertogenbosch.