Rens den Otter van Bossche Suites niet failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-12-2020 | Gewijzigd op: 11-12-2020


Rens den Otter blijkt niet failliet te zijn, zoals  SvE ons informeert. Het feit ligt dat een van de de financiers, de vader van René Malherbe de Juvigny, Bossche Suites tegen de wil van Den Otter die ook in de Verwersstraat nog een Bossche Suites beheert, heeft overgenomen.
Rens den Otter huurt vanaf 1 februari 2020 het pand op Stationsweg 2-4 van Certitudo. Tot die datum was de Van Deursen Groep de eigenaar.
Den Otter is door de financiers buiten gezet, zoals SvE toelicht, terwijl de gesprekken over de voortgang van de huur met Certitudo nog liepen. Het blijkt wel dat er, evenals dat met vele andere ondernemers het geval is, dat Den Otter problemen had met de huurbetaling aan Certitudo.

Het vier jaar Boutiquehotel 'Bossche Suites', op de hoek Stationsweg 2-4 met de Van der Does de Willeboissingel is zo blijkt niet meer in handen van Rens den Otter. De Van Deursen Groep was toen, najaar 2015, eigenaar van het pand Stationsweg 2-4 waar Den Otter Bossche Suites   startte.  
Verklaring van oorzaak 'buiten zetten' van Rens den Otter uit eigen zaak
Rens kreeg zijn hotel mede gefinancierd dankzij Marcel de Malherbe de Juvigny, vader van de nieuwe hotelbeheerder René. Marcel is een oude vriend van Rens den Otter. Maar ook hier speelt terugbetaling van dat geleende bedrag.... 
Faillissement
En wat het eerder faillissement betreft Dat blijft Den Otter dreigend boven het hoofd hangen omdat ook over andere panden in de stad, die eigendom zijn van Johnny van Deursen, achterstand in de huurbetaling is opgelopen. 
Stationsweg 2-4

foto © paul kriele, 9 januari 2012.

Het perceel is eigendom van Certitudo die niet langer de huurschuld van Den Otter kon laten voortduren. Certitudo, die een serie van tien objecten, met name in de binnenstad, in eigendom beheert, stelde  intussen René Malherbe de Juvigny en Bram Olijslagers aangesteld als nieuwe hotelbeheerders. 
Markant is -terzijde- dat in opdracht van de Van Deursen Groep uit Rosmalen door Nieuwenhuizen Daandels uit Uden de oorspronkelijke tuin, nu Van der Does de Willeboissingel 1K wordt bebouwd met een woonflat.Zie ook artikel   Start bouw woonblok op Van der Dies de Willeboissingel 1K dd. 15 janauri 2020.

Bericht van 25 december 2015 Hoekpand Stationsweg 2-4 wordt hotel
Het hoekpand Stationsweg 2 krijgt de bestemming van hotel. Rens den Otter, de ondernemer die al hotelsuites exploiteert in panden aan de Verwersstraat, heeft het pand gehuurd. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Bastion Oranje: de historie
Stationsweg 2 was het eerste pand op ’t Zand van architect Dony dat een bewoner kreeg: L. Bogaerts woonde er van 1908-1928 . Anderen betrokken ‘pas’ in 1909 een van de statige woonhuizen op de Stationsweg.
Later, in de jaren 60-70 kwam er dansschool Crielaars in, die afkomstig was van de overkant op nr. 17 [naast de bank ].
 
 


-Rechts: Het hoekpand Stationsweg  2.  Hierboven
het  logo van de nieuwe Hotelsuites van Rens den Otter.


foto's © paul kriele, 24 december 2015.
-Links Archieffoto van het hoekpand
Stationsweg-Van der Does de Willeboissingel.

 Daar staat ook nog de inmiddels gesloopte tuinmuur op...

Den Otter huurt het pand en verbouwt het tot zes hotelsuites, wat betekent dat er geen horecafaciliteit is in het pand, maar wel ontbijt op de kamer. De luxe ingerichte kamers hebben een open haard en er hoort een parkeerplaats op de achterplaats bij.

In de achterttuin stond in de jaren 60-70 de danszaal van Crielaars. Daar is intussen het  e.e.a. gesloopt, maar ook de tuinmuur is weggehaald. Daar zou een transparant kantoorgebouw
van VMX- architecten komen. Na protesten ging dat plan niet door
.

foto © paul kriele, 9 januari 2012.
 

Bouwplan Groenewoud uit 2003 afgewezen
Die achterplaats is jaren omstreden geweest vanwege de door Groenewoud ingediende bouwplannen voor een ‘glazen’ kantoorpand naar ontwerp van VMX-architecten uit Amsterdam.
Dat ging na acties van de Kring Vrienden en de Bossche Monumentenzorg niet door. Maar de historische tuinmuur is stilletjes wel verdwenen.
Na een verbouwing zal de opening van dit zgn. Boetiekhotel eind januari 2016 plaatsvinden.

Terug naar boven