Eindelijk nieuwbouw achter Stationsweg 2 goedgekeurd

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2019 | Gewijzigd op: 11-01-2019
Vijfttien jaar geleden ontstond er alom protest tegen een bouwplan van VMX-architecten uit Amsterdam voor een nogal 'beglaasd' appartementengebouw achter Stationsweg 2 [nu hotel van Rens den Otter] en naast Van der Does de Willeboissingel 1.  Dit perceel voortaan aangeduid met Vander Doessingel 1K, was lang braakliggend, toen werd het een 'nette' parkeerplaats en na dat plan van 2003, dat intussen werd ingetrokken, kwam VDV Den Bosch , beter bekend als de Van Deursen Groep, vorig jaar  met een  ontwerp voor een gebouw voor 4 wooneenheden, dat er als een herenhuis acceptabel uitziet. Het is al door de Commissie Welstand goedgekeurd en nog t/m maandag  14 januari ligt het plan ter inzage. 
 
Front en achterzijde van het
nieuwe appartementen gebouw
[4 eenheden] op Van der Does
de Willeboissingel 1K,
achterzijde Stationsweg 2.


 


Bericht van 18 september 2003:  Protest tegen nieuwbouw aan Van der Does de Willeboissingel/ tuin Stationsweg 2
Een montagefoto van de geplande nieuwbouw achter Stationsweg 2 door Groenewoud
 
De  bestaande situatie  op de hoek met de Van der Does de Willeboissingel.
Foto © gerard monté, 2001.

Het ontwerp voor de tuin van Stationsweg 2 veroorzaakte veel kritiek en bezwaar over meer van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch die met deze montagefoto een actie is begonnen onder haar leden. Ook de Stichting Bossche Monumentenzorg diende een bezwaar aan.
VMX architecten uit Amsterdam vult het gat, waar ook nog een danszaal van de voormalige Dansschool Criellaars staat, met een strak belijnd en met veel glas uitgerust appartementencomplex.
In een rechtszitting [18 september 2003] werd alle kritiek door de advocaat M. Geeraedts van Groenewoud afgewimpeld met de argumenten dat het plan al lang was goedgekeurd. zie ook 't Zand 

Terug naar boven