Broodjeszaak wordt kantoor zorgverzekeraars

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2005 Stationsweg 23 [v/h DraakExpress nu IZA/VGZ] - 22 augustus 2005
Inmiddels is het kantoor van de VGZ uit de Nieuwstraat overgebracht naar Stationsweg 23. In  november 2004 werd die evrhuizing aangekondigd. zie hieronder.


Stationsweg 23, voorheen Broodje Draak Express, vanaf zomer 2005: winkel en kantoorpand voor de zorgverzekeraar IZA/VGZ. -foto © gerard monté, 24 augustus 2005.

de historie
Broodjeszaak Draak Express is definitief ten einde. Het pand Stationsweg 23 is aangekocht door ‘Dennenbosch Monumenten en Onroerend Goed bv.’ Dat is waarschijnlijk de nieuwe onderneming van eigenaar van het pand Leo Geertman en de Bossche horecaondernemer Ted de Haas. Tenminste deze laatste is de woordvoerder. De Haas laat blijken dat het pand geen horecafunctie meer heeft. Het staat al vanaf september 2004 leeg.’Voor een café is dit gedeelte van de Stationsweg ongeschikt,’ aldus De Haas die zegt het aanzicht van het pand met glas-in-loodramen boven de overkapte entree in stand te willen houden. Op de bovenverdiepingen laat hij drie appartementen inrichten.

Dennenbosch heeft de IZA/VGZ als huurder voor Stationsweg 23 gecontracteerd. Naar ontwerp van architect A. M. Vrieze wordt het interieur volledig gerenoveerd en aangepast aan de nieuwe kantoorfunctie.
Het kantoor van IZA /VGZ , de zorgverzekeraars die onlangs een fusie aangingen, verhuist voorjaar 2005 van de Nieuwstraat 77 naar de Hambakenwetering. Tegen die tijd is ook de verzekeringswinkel op de Stationsweg klaar. Daar komen 8-10 krachten te werken. De overigen 80 verhuizen van de binnenstad naar de Hambaken, aldus woordvoerder Bert Rensen.
De schilderingen van John van den Heuvel heeft ie uit de inboedel gered. ‘’ Die komen te hangen in de ontvangstruimte van mijn hoeve bij Turnhout, dat ik als museum voor zo’n 20 antieke auto’s heb ingericht.’