Jeugdhotel op Stationsweg komt naderbij

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-11-2010 | Gewijzigd op: 07-02-2011
Bericht dd. 7 februari 2011: Bezwaarmakers halen bakzeil
De bezwaarmakers tegen de vestiging van een jeugdhotel, inklusief een lunchroom op de hoek Koninginnelaan/Stationsweg hebben bakzeil moeten halen. Dat meldt het Brabants Dagblad [art. 5 -2-2011.]
De rechter heeft hen in hun bezwaren tegen geluids- en stankoverlast, of 'in strijd met het bestemmingsplan' niet erkend. De gemeente zegt dat de komst van een horecazaak wel volgens het bestemmingsplan is.
Ook de monumentenstatus wordt gerespecteerd bij de verbouwing van het hoekpand, dat voorheen van Albert Janssen van Sellform was en nog langer geleden onderdak bood aan de Kamer van Koophandel.
.
Bericht dd. 7 janauri 2011: Bezwaren tegen komst hotel
Omwonenden hebben bezwaren ingediend tegen de komst van het jeugdhotel op de hoek Stationsweg/Koninginnelaan.
De bezwaren bleken op de hoorzittng van de bezwaarschriftencommissie. Het gaat met name om geluid-en stankoverlast. Ook meent de buurt dat het bestemmingsplan geen horeca -meer- toestaat en dat niet is voldaan aan de monumentenstatus van het pand.
 
Het hoekpand Stationsweg 35/Koninginnelaan, dat door Geoffrey Groenewoud bestemd wordt als jongeren/restaurant-hotel. Twee maanden geleden [september 2010] stond Geoffrey nog zelf de ramen te lappen....
foto's © paul kriele, 7 december 2009 [l.] en 6 september 2010 [r].

bericht dd. 15 november 2010.
Aan Geoffrey Groenwoud is door de gemeente een vergunning verleend om het hoekpand Stationsweg 35/Koninginnelaan te verbouwen tot horecapand. Een restaurant is op de benedenetage voorzien en op de etages logiesaccomodaties. Groenewoud mikt op de markt van jeugdige toeristen, voor wie overigens nauwelijks dergelijke voorzieningen in de stad voor handen zijn.
De aanvraag liep al bijna twee jaar en werd ook prominent  via een aanplakbiljet op de ruiten aangekondigd met een uitnodiging aan gegadigde huurders zich te melden.
Nog in september 2010 zei Groenewoud tegen Bastion Oranje nog geen vorderingen te hebben gemaakt in zijn plannen....