Proces na bomenkap op Stationsweg 10 [Wok to Go]

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2008 Op 14 april 2007 opende Alaattin Akturan, de nieuwe eetzaak Wok to Walk op Stationsweg 10. Het pand, voorheen gecombineerd met nummer 8 was jaren in gebruik bij Uitzendbureau Adia Keser. Het dubbelpand is in eigendom van Geoffrey Groenewoud
Alaattin had mooie plannen om de tuin als terras in te richcten en kapte alvast wat [monumentale] bomen. Daar kwam de gemeente achter en de illegale kap moest worden tenietgedaan. Maw de gemeente eist een herplant van drie bomen of een Akturan moet een dwangsom gaan betalen. Alaattrin zegt dat het een heidens karwei is om drie volwassen bomen over het dak in de tuin te krijgen. 
Aansprakelijk is feitelijk eigenaar Geoffry Groenewoud die het e.e.a. heeft laten gebeuren, maar de verantwoordelijkheid afschuift op de Turkse ondernemer die ook de modezaak Chara in de Visstraat bezit.  


-Boven: Op de linker foto de grote boom achterin de tuin en op de andere met o.a. Alaattin bij de twee sierkersen die er niet meer zijn.. , maar wel moeten worden herplant. Zo niet, dan dreigt de gemeente met een dwangsom. 
De tuin omvat ook het perceel van Subway dat op nummer 8 is gekomen. 

foto's © paul kriele 2 februari 2007 [m] en 16 april 2007 [l. en r.].
 

De situatie achter Stationsweg 10, voorheen uitzendbureau Keser, waar Alaattin Akturan in april 2007 een Wok to Walk startte. Ook de achtertuin zou een beurt krijgen voor de aanleg van een terras. Maar daar ging de ondernemer wat te rigoreus te werken en kreeg door het kappen van drie bomen de gemeente op zijn dak..