Groenewoud: Appartementen in 2 herenhuizen op Stationsweg 8-10

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2012 | Gewijzigd op: 04-04-2012
Op de etages van Stationsweg 8-10 gaat Geoffrey Groenewoud een serie appartementen inrichten. Groenewoud vroeg bij de gemeente een vergunning aan om de panden te mogen opsplitsen. Het dubbel herenhuis*  stond vroeger bekend als het uitzendbureau van Keser, maar tegenwoordig is het gesplist en zit op nummer 8 Subway en op nummer 10 Kings of Wok [ voorheen Wok to Walk]. De etages waren al opgesplitst in -op elk nummer -twee woningen.

Twee van de statigege herenhuizen op de Stationsweg worden verbouwd tot appartementencomplex.

foto © paul kriele, 27 maart 2011.

Overigens vallen de twee zaken op de begane grond -Subway en Kinks to Wok- buiten het project. Deze zijn  door Groenewoud verkocht aan David Damen.

 buiten het project b*Eertijds werden de herenhuizen bewoond door:
Op nummer 8 woonde al vanaf de jaren 20-30 [tot jaren 70] het echtpaar J. en W. Mürkoster, later de weduwe W.F. Mürkoster, die een glas- en porceleingroothandel hadden op de Buitenhaven.
-Op Stationsweg nummer 2 woonde in de jaren 30-40 [vorige eeuw] de advocaat  mr. Ernest Lamers die rechter was aan het Bossche hof. In de adresboekjes staat op nummer 10, zoals wij abusievelijk schreven.
Op 10 woonde, aldus een nazaat van de familie Lamers, dr. Karel  Lamers, de zoon van apotheek Karel Lamers die op de Oranje Nassaulaan woonde. In de jaren 50-60-70 was dr. K. Lamers, geneesheer-directeur van het GZG.