Beeld 'Carnaval' terug op Stationsweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2013 | Gewijzigd op: 19-10-2016
Maandag 11  november 2013 wordt op de kop van de Stationsweg het beeld ‘Carnaval ‘teruggeplaatst’. Het beeld, dat  aan de gevel van het ‘oude’ treinstation stond, werd in 1996, bij de bouw van het huidige station, verhuisd naar het busstation.
Het beeld dat in twee delen was gebroken, is nu hersteld. Het krijgt voor het eerst een plaats waar mensen het goed van nabij kunnen zien, dicht bij de oorspronkelijke locatie.Het beeld 'Carnaval 'komt terug op het punt
van de Stationsweg bij de Wilhelminabrug.

De maker is Jo Uiterwaal.

[Bron: Bossche Encyclopedie] 
De plek waar het beeld 'Carnnval' terugkeert.

foto © paul kriele, 8 april 2013.

Boven de ingangen van het voormalige Station van NS op het Stationsplein stonden twee gevelbeelden en twee kleine beeldjes. Het grote beeld dat links stond is Mercurius met Pegasus: een mannelijk figuur en een paard.
Het grote beeld rechts [zie foto] stelt Carnaval voor: een mannelijke figuur met een masker in de hand en wapensteen aan de voeten.
Het beeld werd vervaardigd door Jo Uiterwaal, die veel gewerkt heeft voor N.S.-stations in het zuiden van het land, ism architect Sibold van Ravestijn, de architect van het oude station van 1952.