Lied + onderscheiding voor vertrekkend Maij-Weggen

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2009 | Gewijzigd op: 25-09-2009
Vertrekkend Commissaris der Koningin  Haja Maij-Weggen.

foto © paul kriele, 9 januari 2009.

Bij haar afscheid als Commissaris der Koningin is Hanja Maij-Weggen de Provinciepenning van Noord-Brabant toegekend. Daarmee werd Maij-Weggen tevens ere-burger van de provincie. De uitreiking gebeurde tijdens een bijzondere vergadering  van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten.
Bij die toekenning werd als reden vermeld: de manier waarop zij de belangen van Brabant en zijn inwoners heeft behartigd en haar inzet op nationaal en internationaal niveau.

Provinciale Staten hebben vandaag -25 september 2009- op de afscheidsdag van hun commissaris, Hanja Maij een lied aangeboden. 
Provinciale Staten vroegen Harry Hendriks, vooral bekend als begeleider van Gerard van Maasakkers, twee liederen te schrijven die geschikt zouden kunnen zijn als volkslied. Vervolgens werden de liederen voorgelegd aan de gasten die bij de afscheidsbijeenkomst aanwezig waren. Met overweldigende meerderheid werd het lied “Dit is mijn Brabant” gekozen als mogelijk volkslied.

Scheidend Commissaris Maij-Weggen zei zeer verguld te zijn met het cadeau. Met deze verkiezing is het lied echter geen officieel volkslied. Daarvoor hebben Provinciale Staten geen procedure gestart.

Het lied is te horen op internet via www.brabant.nl/lied.
Het refrein luidt:
Dit is mijn Brabant, dit is mijn thuis.
Hier kon ik jaren al mijn leven leven.
Dit is mijn Brabant, dit is mijn thuis.
Hier wil ik wonen, ja in Brabant staat mijn huis.