Jong talent werkt aan invulling Zuidwalkwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-01-2009 | Gewijzigd op: 12-01-2009
Het Paleis van Justitie dat nu nog aan enkele instanties is verhuurd, maar waarvoor een bestemming wordt bedacht.

foto © gerard monté, 15 februari 2007
Rechts de St. Jorisstraat met het uit 1805 daterende Huis van Bewaring en justitiële aanbouw, die  ook een nieuwe toekomst ingaan.

foto © paul kriele, september 2004.

Een werkgroep van het City Change Center [CCC] heeft ideeën bedacht voor het Paleis van Justitie en het Huis van Bewaring aan de Spinhuiswal/St.Jorisstraat. Uitgangspunten waren: laagdrempelig, sociaal, cultureel, educatie en jong & oud.
In een volgend fase worden de ideeën van die werkgroep door jonge professionals op gebied van tekst,vormgeving en architectuur omgevormd tot één ontwerp. De uitslag vindt plaats in maart en wordt aan het stadsbestuur voorgelegd.
Die professionals zijn: Marc van Doornewaard [voorheen communicatie Verkadefabriek], Tesa Peters, Patrick Werther projectontwikkeling], en de architecten Rolf van Boxmeer en Sander Penners en voor de vormgeving Iris Peters.
Op 14 en 15 januari 2009 wordt –met hulp van enkele coaches - in het Keramisch Werkcentrum gewerkt aan de uiteindelijke presentatie.
Voordat op 5 februari 2009 de finale van dit plan plaatsvindt, wordt hun idee nog gescreend door architect Aart Wijnen en oud-burgemeester en oud-gedeputeerde Joep Baartmans.
Deze aanpak bij de invulling van het Zuidwalkwartier gebeurt op verzoek van de gemeente.