The Bodyguard een musicalexplosie

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-09-2015 | Gewijzigd op: 01-10-2015

In het Beatrix Theater in Utrecht vond zondagmiddag 27 september 2015 de première plaats van de musical The Bodyguard. Vanaf het eerste moment sloeg deze productie van Joop van den Ende en Albert Verlinde [Stage Entertainment] in als een bom, dat het met lichteffecten [Luc Peumans], muziek [orkest Mark Kuypers],  ensemble/dance [Ad van Dijk] en choreografie [Kim Duddy]  tot een musical maakt die het vergelijk met Londense producties kan doorstaan.

Links scène uit The  Bodyguard
met Dave Mantel als Frank Farmer en
de 22-jarige Romy Monteiro als Rachel Maron.
Op de première
speelde ipv Dave Mantel  Mark van Eeuwen
.


 


Scène met het Ensemble
rond Rachel Maron [Romy Monteiro
].

foto's © souvenir magazine

Hoewel het orkest van Mark Kuypers dat links en rechts van het toneel achter decorgaas staat gepositioneerd, feitelijk de leader is van deze productie, zijn de dancers van het Ensemble adembenemend, zowel in hun expressie als in hun energieke bewegingen.
Het verhaal* rond een stel waarvan de met een aanslag bedreigde Rachel Maron [door Romy Monteiro] verliefd wordt op de aan haar opgelegde bodyguard Frank Farmer [door Mark van Eeuwen] is even spannend als soms thrillerig [ivm een moordaanslag rol van Bram Blankestijn] van opzet.
Daar tussendoor speelt Rachels zoontje Fletcher [Jonathan Flor] een innemende rol met zijn streetdance acts en komische mimiek.
De afloop was zowel orkestraal als choreografisch een spectaculaire topper wanneer Rachel vanuit het toneel opstijgt terwijl ze omringd door de dancegroep zingt ‘I wanna dance with somebody’ met het finalelied 'I will always love you' [van Whitney Houston]. 
Voor Rachel was het bij deze- in lang applaus eindigende- première ook een emotioneel moment
in het zicht van haar –vooraan in de zaal zittende- moeder.
 
*Het verhaal van deze musical is afgeleid van de geliefde film met Whitney Houston en Kevin Costner.

The Bodyguard gaat niet het land door, maar blijft in het Beatrix Theater in Utrecht.

Addy van den Krommenacker mode
Voor de modebewuste lezers is het wellicht aardig om te weten dat Romy Monteiro na afloop een japon droeg van Addy van den Krommenacker, evenals overigens ook haar moeder Antje Monteiro die in de 'VIP-rij' 8 in de zaal zat.
Beiden gloreerden en straalden voor een grote schare publiek en voor de fotograferende pers.Terug naar boven