Jubileumrevue 88 jaar De Kikvorschen nagenoeg uitverkocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2015 | Gewijzigd op: 30-10-2015
De hoffanfare van Prins Amadeiro XXV viert in het weekeind van 6 en 7 november 2015 met een revue, feestavond en een boek haar 88-jarig bestaan. De titel is ‘Makt oew stoelrieme mar vast’.
Een team van 100 vrijwilligers zetten dan in TheateradParade een revue/musical op de planken die de Bosschenaren muziekaal en humorvol zullen doen stemmen Met een tikje Bosch, dat wel, maar wek maar wel herkenbaar zegt het persbericht van het Jubileumcomité olv voorzitter Geert van de Ven.

De komisch, folkloristische fanfare werd in 1927 opgericht, na commotie over de viering van carnaval waarna de gemeenteraad allerlei beperkingen instelde. Overigen speelde de negatieve opstelling van ‘de Kerk’ daar ook een rol in.
Het jubileumboek is van de hand van Leo Gloudemans en Piet Odems.
Het wordt zaterdag 7 november 2015 aan burgemeester Ton Rombouts-tijdens de première- van de revue aangeboden.

In 1967, bij 40 jaar Kikvorschen, verscheen het eerste boek over de fanfare. De auteur was toen Kees Spierings.

Tgv het jubileum verscheen al - ism bureau Vis - een nieuwe cd met 15 bekende en nieuwe nummers van de fanfare


De Kikvorschen & 't Pumpke

Fanfare De Kikvorschen, zo gaat het verhaal, zou zijn ontstaan in 't Pumpke op de Hooge Nieuwstaat in de Pijp. Daar was het café van Jan en Truus Bosmans. De leden werden soms door Moeder Truus wat geld toegestopt.
Er is door KeesSpieirngs  gesuggereerd dat de eerste vergaderingen plaats vonden in de kapperszaak van 'De Kromme van Delft' aan  Achter het Stadhuis. Ook noemt Spierings Willem Thelissen,Jo de Stip  e.a., die samen kwamen in De Paternoster.
Links: De omslag van het
jubileumboek in 1967 bij 40 jaar De Kikvorschen.