Het Narrenschip: Fenomenale productie van De Meierij

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2015 | Gewijzigd op: 22-11-2015
De Meierij Theaterproductie zette zondagavond 20 november 2015 in het Jeroen Bosch centrum een majestueuze [koor, okest en cast] productie neer. Maar er zijn ook wel wat kleine kanttekeningen te maken. 
 
 

De complimenten gaan uit naar:
 
-De regisseur. Voor Peter van Aar zitten er heel wat zweetdruppeltjes in om dat alles zo goed bij elkaar én met elkaar op de complexiteit van het ‘podium’ te krijgen.
-Het orkest was magistraal. Van de composities hebben we genoten en gelukkig waren de musici nog zichtbaar ook!
Kortom het was een spektakel waar uiteraard, zoals Jeroen Bosch dat deed, een verhaal in zit. Maar om al die 24 !! scènes te kunnen volgen, dien je wel steeds de tekst te lezen.
En je kwam al ogen tekort.

-De zang was subliem. Koor en solisten moesten, ondanks de complexe opstelling ten opzichte van elkaar, in de juiste harmonie hun stemmen - kunnen- laten horen.
Er zitten geweldig professionele zangers/acteurs bij:
We slaan even de Nar over: wat een stem en acteertalent heeft die man.
Dan noemen we: de hoerige madame [Sisale], de alternatieve Nar [Brak] ook een sterk spel en de innemende Best, heerlijk om te horen.
We warenook getroffen door de zang van Zus, die van dat verloren dochtertje. Haar stem is zo mooi en het lied zo innemend om te horen, maar in haar volume is zij wat te bescheiden, zeker tegenover zo’n fenomenaal orkest. Dan is het hard opboksen nietwaar?
-Ook de rol van Tijn, de kapitein, was gezien zijn stem en mimiek geweldig . Tijn heeft in het verhaal ook een leidende rol en dan mag hij wel iets aan zijn volume en articulatie doen. Of ligt het hier aan de afstand zo hoog in zijn stuurhut en daar tegenover de kracht van het orkest ? Misschien kan de techniek hem daarbij een handje helpen?
-En dan speken we nog  niet eens over de prachtige kostumering.
Er gebeurt zoveel dat je veel details van de kleding mist. En daar is toch zoveel energie en creativiteit in gestopt.

-De gewaagde en tevens unieke keuze van het schip als decor blijkt voor het publiek heel toegankelijk te zijn. De spelers gebruikte het schip aan beide kanten ten volle. De vraag is wel of de onderste rijen het dek wel goed kunnen zien.

- Ook krijgt de mecenas Jo Timmermans, die De Meierij zo gastvrij en met een genereus [..] gebaar heeft ontvangen, een pluim.

-Met deze productie heeft De Meierij Theaterproducties beslist de top gehaald. Het zal moeilijk worden een volgende keer dit te kunnen evenaren! 

Dagelijks uitvoeringen tot en met 28 november 2015. zie ook www.meierijtheater.nl

Terug naar boven