Première De Lion King: topmusical

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2016 | Gewijzigd op: 31-10-2016
In het Circustheater in Scheveningen kwam op de première van De Lion King [zondag 30 oktober 2016] een heel circus de gigantische zaal binnen, voorop gegaan door een gracieus bewegende majestueuze olifant en in kleurrijke kostuums [JulieTaymor] gestoken pages en dansers.

Beweging, muziek en wisselende decors [Richard Hudson] en planten en vuur dat uit het toneel omhoog schiet, het was een voortdurend spel waarin zich avontuurlijke en verbazingwekkend taferelen met  zingende en dansende, veelal negroïde, acteurs afspeelden.

De cast van de Lion King,
een productie van Stage Entertainment.
foto ©  deen van Meer | Roy Beusker, 30 oktober 2016.
 

-Hierboven:  Rafiki (4e v.l. Gugwana Dlamini) in een komische rol, maar wier [Afrikaanse] oerstem iedereen kippenvel bezorgde
-de machtige koning Mufasa (David Goncalves, middenin), die -zijn zoon Simba (Naidjim Severina) over het leven leert en
-de ontwapenende Nala (Gaia Aikman, rechts van het midden).
Maar ook voor de gemene Scar (Jorrit Ruijs rechts in blauw design pak), de intens grappige Zazu (Barry Beijer,5e v.l.] ) en de hilarische hyena's. En natuurlijk ‘hakuna matata’ Timon (Steve Beirnaert) en Pumbaa (Kobe van Herwegen). 

 

Het strijdverhaal draait om de opvolging van koning Mufase [David Gonsalves] door diens zoon Simba, van jongsaf aan gespeeld [door o.a. Teven Themen] tot de volwassen zoon, de rol deze middag van Naidjim Severina.

In 1997 kreeg Julie Taymor de opdracht  om van Disneys animatiefilm The Lion King een theaterversie te maken.

xTim
iteraard loopt er een rode liefdesdraad doorheen tussen het vriendinnetje van Simba, Naja [o.a. Shamainey Pierau en als  volwassen acteur Naidjim Severina],  die in hun volwassen periode elkaar weer innig ontmoeten. In welke scènes de jonge actrice Gaia Aikman vocaal sterk profileert. Hun tegenspeler in dit spektakelstuk  is Scar [Jorrit Ruijs].

De sfeer in de zaal was dan ook uitermate enthousiast, een stemming die onder meer bleek uit het ovationeel applaus dat de voor hem soms herkenbare acteurs, bij hun eerste opkomst te wachten stond.

-Links: De twee- mede hoofdrolspelers- Naidjim
Severina  als de volwassen Simba en diens vriendinnetje Nala in de volwassenrol  Gaia Aikman
Beiden zijn overigens voor de productie 
naar Afrika afgereisd om
daar de kleur en sfeer van het land te proeven
.

-Onder: Ook een [komische] hoofdrol
voor Gugwana Dlamini als Rafiki als mandril, een gebedsgenezer.


-Links Onder De jonge Simba en hun de tegenspeler van het konigspaar
[vader Mufasa en zoon]  Zazu.


foto's © uit catalogus/ Deen van Meer | Roy Beusker

Een topcircus bleef het de gehele voorstelling lang van deze musical van Stage Entertainment [Albert Verlinde /Joop van den Ende]. Want in die soms steppeachtige, dan weer jungleachtige taferelen speelt zich in datverhaal ook nog eens een veelheid van 'ropische dieren' af. Een spektakel mede doordat  zij af en toe de enorme zaal van het Schevenings theater doorkruisen onder de opwindende klanken van het orkest en van de twee drummers, gitaristen, keyboardspelers, die een eigen loge hebben aan weerszijden van het toneel.

De musical Lion King,gebaseerd op de gelijknamige film, blijft in het Circustheater zijn vaste stek houden vanwege de complex wisselende en vernuftige decors en ook door de omvang van onder meer de acteurs, dansers en muzikant en het orkest.


Terug naar boven