Première van musical Hairspray met JPBalkenende

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-09-2009 | Gewijzigd op: 30-09-2009

Gisterenmiddag 27 september 2009 - voltrok zich in een met 1400 genodigden gevuld nieuw Rotterdams Luxortheater de première van de –oorspronkelijk -Amerikaanse musical Hairspray.

De door V&V entertainment [Albert Verlinde en Roel Vente] geproduceerde flitsende show van kleding [Arno Bremers] en muziek [Ad van Dijk en Marco Braam] had ook 3 leden van het kabinet naar Rotterdam getrokken, maar er was geen –politieke - Bossche deputatie.
Premier Balkenende gaf er in de afterparty te midden van de artiesten de boodschap af dat ‘..doorzetten loont!’. Ook minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin was present. Vanwege het verhaal [en de commercie] waren ook tal van bekende dj’s uitgenodigd.

Uiteraard lieten tal van BN-ners zich op de rode loper fotograferen, onder wie Rob de Nijs, die veelvuldig bij Verlinde in de Boulevardedities verschijnt en Willeke Alberti en Gerard Cox en de uit Den Bosch afkomstige modeontwerper Addy van den Krommenacker met vriend Bas en de onafscheidelijke Sandra Reemer, evenzo het duo de hairstylist Mari van de Ven en ‘zijn’ in jaren zestig stijl opgemaakte vriendin. Van den Krommenacker verliet vroegtijdig de afterparty voor een afspraak met een modeblad in Milaan.

Hairspray is geïnspireerd op een Amerikaanse tv-show uit de jaren 60, die gepresenteerd werd door de dj Buddy Dean, die voor het eerst de rock’n roll in zijn programma liet horen. In Hairspray is dit verhaal omgezet naar de Corny Collinsshow rond een Hairspraymerk waarin voor de tv-camera’s blank ! danstalent debuteert.

Volkstype – de dikke –Tracy Turnblad [Esmée van Kampen] wil in weerwil van haar –nog dikkere- moeder Edna [Arjan Ederveen] meedingen naar danseres in die show en ontpopt zich als voorvechtster voor de rechten van swingende zwarte Amerikanen.

 

De cast van Hairspray met middenin links Esmée van Kampen [Tracy Turnblad]  en rechts naast haar Jim Bakkum [Link Larkin] Uiterst links onder de moeder van Tracy Edna [Arjan Ederveen].
Hairspray brengt opvallend goede zangstemmen op het podium van o.a. Arjan Ederveen, die al bekend stond om zijn acteren, en nu ook zijn brede zangkwaliteiten toont en het ‘Feel Good-verhaal’ trekt. Verder zijn er te noemen: Tracy’s medespeler, Link Larkin. De rol die gespeeld wordt door de publiekslieveling Jim Bakkum, die het nog steeds van zijn sexappeal en minder van zijn acteren moet hebben en Seaweed J Stubbes van de ‘Afro-dansschool’ met zijn rooie vriendin Penny Pingleton [Cindy Bell] en Motormouth Maybelle [Joanna Telesford].
De afterparty werd muzikaal verzorgd door Q-Music met Hutten als cateraar, die tal van originele hapjes had bereid. 

 De muscial is van 20-25 oktober 2009 in Breda te zien, van 26-31 januari 2010 in Eindhoven, van 16-18 maart 2010 in Uden en van 1-3 april 2010 in Den Bosch.

De site  Hairspray raakte kort na de premièere overbelast. Er kwamen dinsdag  29 september 2009 150.000 hits op uit.Terug naar boven