Bossche première musical Ja zuster nee zuster

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2009 | Gewijzigd op: 09-10-2009
De nieuwste musical van Albert Verlinde 'Ja zuster nee zuster' gaat op zondag 1 november 2009 in première in TheateradParade.
Dat is een feestelijke aangelegenheid met de rode loper, BN-ers en een afterparty, georganiseerd door Verlindes theaterbureau V&V entertainment.
 

De musical is gebaseerd op de succesvolle tv-serie uit de jaren 60 naar een verhaal van Annie M.G.Schmidt. Door Verlinde werd de serie overgezet in een musical waarvan Ad van Dijk de muziek, Martin Michel de choreografie en Maya Schröder de costuums voor hun rekening nemen.

 In de jaren zestig voltrok zich op de televisie de serie [later de speelfilm] 'Ja zuster, nee zuster' van de schrijfster Annie M.G. Schmidt en de componist Harry Bannink. Het verhaal speelt zich af  in een rusthuis, waar Zuster Klivia [Anninck Boer] en  opa Gerrit [Joep Onderdelinden] zich staande proberen te houden onder de constante aanvallen van de vervelende boze Buurman Boordevol.  Bekende liedjes daaruit zijn: M’n opa, De kat van ome Willem, Duifies, Schipbreukeling en De twips.
De musical is op  23, 24 en 25 januari 2010 in Den Bosch. Vooraf ook al in Oss: 27, 28 en 29 oktober 2009.