Eerste impressie Musical Vogelvrij

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2009 De afgelopen maanden en de laatste dagen is door 85 amateurs [spelers en musici] gerepeteerd in een startersgebouw aan de Parallelweg, resp. in TheateradParade. Dat laatste was voor de try-outs op 112, 13 en 14 oktober 2009. De nieuwe musical Vogelvrij is een productie van de stichting Musical Den Bosch 800 en TheateradParade.
Rond de 65ste herdenking van de Bossche bevrijding -o.a. op 27 oktober 2009- komt die musical vanaf 18 oktober-28 oktober op de planken.

Links en rechts de twee hoofdrolspelers te weten Steph Breukel [op foto rechts] als de horeca-ondernemer van Cosmopoliet  Harrie Kuipers en links in pak Pieter Kromhout in de rol van de textielhandelaar Roel de Winter. foto's © herman van boxtel, 14 oktober 2009.
De orkestbak met dirigent Peter van Beijnum [rechts]  

Het script van Ruud van de Laar  die 'Vrijheid' als thema nam, draait om een vriendschap tussen een vetkuif [Breukel/Kuipers] en een artistiekeling [Winter/Kromhout] uit de jaren zestig. De twee vrienden ontmoeten elkaar weer  na 40 jaar op de jachtwerf van Harries zoon Roel. Dat moment vormt voor Van de Laar het uitgangspunt dat uiteindelijk leidt naar de bevrijdingsfeesten in 2009. Via flasbacks met een Baghwan, een Terug naar de Sixtiesfeest en een jongerengevecht op het Taxandriaplein wordt daar naar toe wordt geleid via sterk wisselende decors en vlotte dansacts.
 
Boven: Dansparties uit de sixties..
Rechts boven: Jachtwerf/ schip van zoon Boy de Winter [Erwin Dekker].
Rechts:  feest met dj Dennis in Kamp Holland in Uruzgan.

foto's © herman van boxtel, 14 oktober 2009.Terug naar boven