Marskramer: op JeroenBosch geďnspireerde Musical

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-12-2009 | Gewijzigd op: 24-12-2009

'De Meierij' gaat volgend jaar een musical onder de titel 'de Marskramer'b opvoeren. De Marskramer is een musicalproductie, speciaal door Henri Swinkels geschreven voor Muziektheatergezelschap De Meierij en gebaseerd op het bekende schilderij “De Marskramer” van Jeroen Bosch. De regie is in handen van de Peter van Aar en de muzikale leiding bij de vaste dirigent en componist van 'de Meierij'  Tom Löwenthal. 
 Zang en spel spelen weer een belangrijke rol in deze productie, waarvan de leiding berust bij Mieke van Opstal en productie-assistente Ilse van der Wee.
De Meierij is ervan overtuigd dat zij zichzelf bij de uitvoeringen in de Verkadefabriek in mei [10 t/m 17 mei] 2011 zal kunnen overtreffen. Het publiek zal door de herkenbaarheid van Jeroen Bosch' werk en thematiek, de muziek, veel zang en acteerwerk, een gevarieerde en zinneprikkelende musical ten tonele krijgen.

Het Verhaal:
Het verhaal van een gek die zo gek nog niet is. De krankzinnige Desiderius blikt terug op zijn leven. Als novice betrapt hij de monnik Nicolus met de mooie Marianne, waarmee zijn leven voorgoed een andere wending neemt. Ongewild wordt hij een speelbal van Nicolus in de zoektocht naar Marianne. Als marskramer vervolgt hij zijn zoektocht maar eenmaal buiten de veiligheid van de abdij wordt hij blootgesteld aan een wereld vol duivelse verleidingen (de zeven hoofdzonden). Maar zijn lustgevoelens voor Marianne vormen tenslotte zijn grootste obstakel. Om haar te redden moet hij ook deze overwinnen. En dat is ... om gek van te worden!