Laatste 'doorloop' musical 'De Marskramer' van De Meierij

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2011 | Gewijzigd op: 21-04-2011
De eerste doorloop [repetitie met kostuums en orkest] van de Musical De Markskramer door Vereniging De Meierij vond woensdagavond 20 april 2011 plaats in een loods aan de Parallelweg.

Het was een even pittige en grondige repetitie, maar ook een, aan de inzet en invoelingsvermogen van de acteurs te zien,sterke uitvoering die dichtbij een generale komt. -Boven: Het grime-team.
-Links: de regietafel waaraan nog regisseur Peter van Aar en decorbouwer Joep van Opstal ontbreken.
Rechts op de foto de regiesassistente.

foto's © paul kriele, 20 april 2011.

Regisseur Peter van Aar heeft in de keuze van dit -feitelijk zich in de Middeleeuwen afspelend -stuk, naar een verrassing én naar een uitdaging gezocht, zodanig dat het publiek zich er door ingenomen en zich er door verrast voelt.
Een thema van Jeroen Bosch -De Marskramer- is in een begrijpelijk verhaal omgezet. 
Een perfect spelend orkest is daar, dankzij de componist Tom Löwenthal, een sterke steun bij. 
De decors van Jeroen van Opstal -diens vrouw Mieke is de productieleidster - plaatsen het verhaal met zijn pleinen en de Binnendieze in een Bossche scene.

 
Links boven: Het orkest en de dirigent/componist Tom Löwenthal in repetitie met de hoofdrolspeelster Marianne [Franneke Koens.] Rechts onder de 'mannen-broeders' uit het klooster van broeder Désiderius [Dries van der Heijden].
foto's © paul kriele, 20 april 2011.

Onder leiding van regisseur Peter van Aar volgt  voor de 52 spelers   voorafgaand aan de 'doorloop' eerst  een opwarmer, dwz het losgooien van de spieren en de geest, waarna eenieder  zich concentreert op zijn/haar rol.  Hierboven het gepeupel, ofwel de zwervers en de randfiguren.
De
Hoofdrolspelers Dennis van der Heijden, als de broeder die overvallen wordt door de 7 hoofdzonden en tenslotte uit het klooster treedt en als een marskramer op zoek gaat naar ..Marianne [rechts]. Het volk beeldt haar zwakheden uit; haat honger  hebzucht en andere duivelse verleidingen.

foto's © paul kriele, 20 april 2011.

Op 11 mei is de generale en op 12 mei 2011 de première in de Verkadefabriek.
zie ook het artikel van precies een jaar geleden ook de toenmalige  repetities en impressie  dd.12 april 2010.

Terug naar boven